ТПК „Михалково“ се обновява технологично с европейски средства

Близо един милион лева са безвъзмездните средства използувани за закупуване и инсталиране на ново оборудване
Вторник, 03 Юни 2014 18:25 Публикувана в Бизнес Прочетена 2134 пъти
В рамките на втория си успешен проект за технологично обновление и разширяване на дейността, ТПК „Михалково“ е закупило и инсталирало оборудване за пълнене на изворна вода „Михалково” в Bag-in-Box опаковки от 10 и 15 литра, за производство на безалкохолни напитки „Vitu“  и ароматизирана газирана вода „Михалково”.    В рамките на втория си успешен проект за технологично обновление и разширяване на дейността, ТПК „Михалково“ е закупило и инсталирало оборудване за пълнене на изворна вода „Михалково” в Bag-in-Box опаковки от 10 и 15 литра, за производство на безалкохолни напитки „Vitu“ и ароматизирана газирана вода „Михалково”. Снимка: ТПК „Михалково“.

ТПК „Михалково” e приключила успешно втори проект „Технологично обновление за разширяване на дейността на ТПК Михалково” по оперативна програма „Развитие на конкурентноспособността на българската икономика” 2007 – 2013 г. Стойността на този проект е 1544184 лева, от които 988277 лева са безвъзмездната помощ.

В рамките на проекта е закупено и инсталирано оборудване за пълнене на изворна вода „Михалково” в Bag-in-Box опаковки от 10 и 15 литра, за производство на безалкохолни напитки „Vitu“  и ароматизирана газирана вода „Михалково”. Закупена е и инсталация за добиване на въглероден двуокис от естествено газирана минерална вода "Михалково" .

 

С инсталираните пълначно-затварачен автомат и блок за газиране стана възможно едновременно да се бутилира вода в стъклена бутилка 0,300 литра и продукти „Михалково” в опаковка 0,500 литра (обособиха се две самостоятелни поточни линии). Преди това на една поточна линия се бутилираше опаковка 0,300 литра или опаковка 0,500 литра.

 

Министерството на икономиката е одобрило с писмо от 30 май 2014 г., окончателният отчет на ТПК „Михалково” по този проект.

Влезте, за да коментирате