Иван Бянов, икономист: Инвестицията в земеделска земя също е рентабилна през последните години

Неделя, 17 Май 2015 02:28 Публикувана в Бизнес Прочетена 1417 пъти
"Колкото по-голяма е сигурността в дадена инвестиция, толкова по-малка печалба можем да очакваме", коментира още Иван Бянов. "Колкото по-голяма е сигурността в дадена инвестиция, толкова по-малка печалба можем да очакваме", коментира още Иван Бянов. Снимка: forumnews.bg

Инвестицията в земеделска земя също е рентабилна през последните години. Това каза в интервю за Радио "Фокус"- Велико Търново икономистът Иван Бянов. По думите му, земята, също като златото, е в ограничени количества, което я прави толкова ценна. 


"Това е една от особеностите й, ограничена е и притежава своето плодородие. Ако говорим за дългосрочна инвестиция, всяка година земи от голям мащаб са подложени на ерозия, част от тях биват използвани за строителство на пътища, на комплекси. Това е един ресурс, който в дългосрочен план ще намалява. Така, че може да се кажа, че е добра инвестиция. Но тоново нещата са многофакторни, каква възвръщаемост се търси, каква сигурност и печалба", обясни икономистът. Той допълни, че говорейки за подобен тип инвестиции печалбата и рискът са правопропорционални. 


"Колкото по-голяма е сигурността в дадена инвестиция, толкова по-малка печалба можем да очакваме", коментира още Иван Бянов.


Източник: Агенция „Фокус“

Последно променена в Понеделник, 08 Юни 2015 12:49
Влезте, за да коментирате