Играчка убива стреса

Сряда, 10 Юли 2013 17:39 Публикувана в Знание Прочетена 853 пъти

  Британски лекари изобретиха материя, която помага на хората да се разтоварят от напрежението и стреса. Тя наподобява пластелин, може да се мачка и моделира с часове и не залепва по пръстите.

Разтоварващата играчка вече е пусната по магазините. Има и „модели“, които променят цвета си, светят на тъмно, скачат или прилепват като магнит към железни предмети. С типично английско чувство за хумор лекарите съветват хората, които не могат да се успокоят достатъчно след мачкането на пластелина, да си купят боксова круша.

Яна Михайлова

Яна Михайлова завършва Карловия университет в Прага със специалност „Клинична психология“. Работи няколко години в психиатрията на Александровска болница и една година като асистент по психология в софийския университет „Св. Климент Охридски”. Седем години е редактор в списание „Клуб М” , след което заминава за 12 години в САЩ, където работи като завеждащ отдел „Източна Европа” във фирмата „Харт Шафнер и Маркс”. Владее свободно четири езика – английски, руски, чешки и сърбо-хърватски.

Влезте, за да коментирате