Зеленият чай предпазва от Паркинсон

Понеделник, 05 Август 2013 15:48 Публикувана в Знание Прочетена 1068 пъти


 Учени от Националния университет в Сингапур установиха, че зеленият чай блокира развитието на болестта на  Паркинсон.  Резултатите от изследването установили, че взаимодействието на съединения от зеления чай и протенините в човешкото тяло защитават клетките от дегенеративните процеси, свързани с болестта на  Паркинсон.

В резултат на тази комбинация мозъчните клетки натрупват по-голямо количество от съединението  EGCG – Епигалокатехин Галат, което съдържа повече полифеноли  и фитохимикали, които имат силни антиоксидантни, противобактериални и противовирусни свойства.
Освен, че намалява риска от развитието на невродегенеративни болести като Алцхаймер и Паркинсон, EGCG предпазва от ракови болести, понижава нивата на холестерола, изчиства съсиреците в кръвоносните съдове, спомага за регулацията на кръвната захар и нивата на инсулина.

Последно променена в Понеделник, 05 Август 2013 16:10
Яна Михайлова

Яна Михайлова завършва Карловия университет в Прага със специалност „Клинична психология“. Работи няколко години в психиатрията на Александровска болница и една година като асистент по психология в софийския университет „Св. Климент Охридски”. Седем години е редактор в списание „Клуб М” , след което заминава за 12 години в САЩ, където работи като завеждащ отдел „Източна Европа” във фирмата „Харт Шафнер и Маркс”. Владее свободно четири езика – английски, руски, чешки и сърбо-хърватски.

Влезте, за да коментирате