Кметът на „Изгрев“ се уредил с двойна заплата

Петък, 15 Март 2013 17:04 Публикувана в Подземия Прочетена 845 пъти
Кметът на Изгрев, Димитър Димитров с коледарчета Кметът на Изгрев, Димитър Димитров с коледарчета

Управникът на столичния район „Изгрев“ Димитър Димитров, шофьора му и главния счетоводител вземали по-високи от тази на Фандъкова.

Кметът на столичния район “Изгрев” Димитър Димитров управлява района като собствена фирма. Той е раздавал заплати, превишаващи многократно тази на столичния кмет Йорданка Фандъкова, на себе си, шофьора си и секретарката си, както и на главния счетоводител на района Румен Райчев, съобщиха информационните агенция. Това е ставало за сметка на възнагражденията на останалата част от администрацията.

Освен това кметът е раздавал и не е събирал наеми от магазини, павилиони, сервизи и гаражи на свои близки приятели. Той е получавал и “втора заплата” от Министерството на транспорта под формата на граждански договори.

Димитър Димитров заедно с главния счетоводител Румен Райчев са бивши служители на фонд “Земеделие”, от където са били уволнени дисциплинарно.

Всичко това става ясно от открито писмо на секретаря на партия ГЕРБ в район “Изгрев” Гриша Димитров. То е от септември 2012 г. и е изпратено до столичния кмет Йорданка Фандъкова, председателя на ГЕРБ София по това време Андрей Иванов и до председателя на ГЕРБ за район “Изгрев” Ивайло Московски, който в момента е министър на транспорта в оставка.

Писмото беше огласено от Георги Кадиев, общински съветник от БСП, който пита защо не са взети мерки от страна на кмета Йорданка Фандъкова и Столичния общински съвет. Кадиев прилага и документи за раздаваните огромни възнаграждения от кмета на район "Изгрев", с които столичният кмет би следвало да е запозната.

Димитър Димитров категорично отрече обвиненията.

Влезте, за да коментирате