Котката на Стивън Кинг

Вторник, 13 Август 2013 16:49 Публикувана в Фото факти Прочетена 6391 пъти


Това не е кадър от поредния филм на ужасите, а победителката в световния конкурс за расови котки. Тя се казва Амхара и е от породата Сфинкс - силно ценена сред любителите и професионалистите.

Тя е създадена от генетични инженери с цел алергичните към котешката козина хора да получат шанса да се наслаждават на уникалната  котешка компания. И за тези, които все още не са разбрали - представителите на  породата Сфинкс са абсолютно плешиви и приличат на нещо, излязло от романите от Стивън Кинг. Въпреки стряскащия си външен вид тези създания са безкрайно любвеобвилни, кротки и благи. И мъркат с децибелите на текезесарски трактори.

Последно променена в Петък, 16 Август 2013 10:35
Яна Михайлова

Яна Михайлова завършва Карловия университет в Прага със специалност „Клинична психология“. Работи няколко години в психиатрията на Александровска болница и една година като асистент по психология в софийския университет „Св. Климент Охридски”. Седем години е редактор в списание „Клуб М” , след което заминава за 12 години в САЩ, където работи като завеждащ отдел „Източна Европа” във фирмата „Харт Шафнер и Маркс”. Владее свободно четири езика – английски, руски, чешки и сърбо-хърватски.

Влезте, за да коментирате