Я, колко бели автобуси!

Петък, 16 Август 2013 14:45 Публикувана в Фото факти Прочетена 7090 пъти

БСП и ДПС са организирали нашествието на  4- 5 хиляди свои симпатизанти от страната за контрапротеста в центъра на София днес. Автобусите, с които ги докараха, бяха паркирани от двете страни на бул. Тодор Александров и Стамболийски. Някои от тях приличаха досущ на този, с който на 23 юли полицията се опита да изведе блокираните в парламента депутати и предизвика сблъсъци с протестиращите.

Информацията за броя на протестиращите е на "Дневник", който се позовава на източници в двете партии. Тя е неофициална, докато официалният коментар и от двете формации гласи, че привържениците им са се организирали сами и спонтанно, за да отговорят на продължаващите повече от два месеца протести срещу кабинета "Орешарски". 

Подкрепящите правителството допринесоха и за достъпа на депутати и министри до парламента, след като бяха пуснати на площад "Св. Александър Невски", а протестиращите преди това бяха отстранени. "жив щит от докарани с автобуси хора - за да могат депутатите да влязат и да излязат от парламента - позорно, за разкош имаше и кадри " къпане в народната любов" - къде си, симов, да възпееш това величествено платно - чакам епохалните ти драсканици", написа Антоанета Цонева във Фейсбук, една от организаторите на протестите в социалните мрежи.

В социалната мрежа бе разпространен и комикс за указанията, които дава Сергей Станишев към контрапротестиращите.

1

Последно променена в Петък, 16 Август 2013 21:36
Светломира Димитрова

Светломира Димитрова е дългогодишна журналистка в пресата, радиото и телевизията, която още в трудните месеци около 10 ноември сътрудничи на Радио “Свободна Европа” и на българската секция на Би Би Си, където продължава да работи до 2001 година.
Тя първа нарече БСП “столетницата”, но не е правила компромиси с нито една от останалите партии на власт. Изявява своята позиция в анализите си на страниците вестник „Демокрация”, “Дневник” и „Свободен народ”.
Завършила е френска филология в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Специализирала е в Париж, Лил и Висбаден.

Влезте, за да коментирате