Мераклиите имат големи зеници

Четвъртък, 08 Август 2013 14:58 Публикувана в Любопитно Прочетена 1292 пъти


Разширяването или стесняването на зениците е пряко свързано със сексуалното желание. Това твърдят група английски  психолози от университета в Кембридж. 


„Зениците се разширяват при всякакво вълнение или интересен стимул. Това е свързано с вегетативната нервна система, която не може да се контролира съзнателно. Сексуалната възбуда е инстинкт, който превъзбужда първичните рефлекси.

Ретината е един от най-чувствителните органи, които реагират моментално на вегетативните промени. Разширените зениците са признак на повишен сексуален интерес. В живота често се случва да харесаме някого и въпреки положените усилия, очакванията ни да не се оправдават. Това предизвиква конфузни ситуации. Особено неприятни са недоразуменията, свързани със сексуалната ориентация“, казва един от водещите психолози Ричард Уилиамс.
Учените са убедени, че откритието ще помогне на много хора да се ориентират бързо в деликатните интимни взаимоотношения.  Според тях това ще помогне и на много младежи да установят сексуалната си ориентация.

Последно променена в Четвъртък, 08 Август 2013 15:33
Яна Михайлова

Яна Михайлова завършва Карловия университет в Прага със специалност „Клинична психология“. Работи няколко години в психиатрията на Александровска болница и една година като асистент по психология в софийския университет „Св. Климент Охридски”. Седем години е редактор в списание „Клуб М” , след което заминава за 12 години в САЩ, където работи като завеждащ отдел „Източна Европа” във фирмата „Харт Шафнер и Маркс”. Владее свободно четири езика – английски, руски, чешки и сърбо-хърватски.

Влезте, за да коментирате