Печат на тази страница

Интересни събития този уикенд (27-29 ноември)

Четвъртък, 26 Ноември 2015 16:53 Публикувана в Любопитно Прочетена 527 пъти
Оценете
(0 гласа)

Коледни базари

декември - януари, цяла България

Има ги из цялата страна, от края на ноември до първите дни на януари. Освен подаръци, тези места предлагат и добро празнично настроение.

*

Софийски фестивал за камерна музика Аджитато‬

20-29 ноември, София

От 20 до 29 ноември в залите на БАН ще может еда се насладите на камерна музика по време на фестивала Аджитато. Откриването е с прожекция на филм и вход совобден.

*

Предколеден базар на изкуствата

28 ноември, София

Предколеден базар на изкуствата и творческите занаяти - 11:00 - 18:00 ч. в Sofia Live Club. Вход свободен.

*

HI-FI Expo

27-30 ноември, София

Изложението за модерна техника отново този ноември - този път под надслов Подкрепа за бг музиката. Отворено от 10 до 20 часа.

*

Моста на влюбените в книгите – изложба

17-30 ноември, София

Девет фотографа и над 50 български и световни знаменитости се обединяват, за да промотират любовта към четенето в изложбата „Моста на влюбените в книгите“. Експозицията ще бъде разположена на Моста на влюбените в София и ще покаже авторски фотографии на популярни личности с любими техни книги. Модели са български актьори, режисьори, спортисти, музиканти, радио и телевизионни водещи и др, които с готовност изразяват любовта си към четенето по един вълнуващ и нетрадиционен начин. В изложбата участват и множество световноизвестни писатели, като Фредерик Бегбеде, Бернар Вербер, Маргарет Мацантини, Дъглас Кенеди, Давид Фоенкинос, Лоран Гунел и Алисън Шейфър с българските издания на книгите им.

*

Банско филм фест 2015

25-29 ноември, Банско

За поредна година вълнуваща среща с планинарското и екстремното кино на Банско филм фест 2015. 100 филма от 25 страни и 5 континента - катерене, фрийрайдинг, екстремно колоездене, слаклайн и др.

*

Дефиле на младото вино

27-29 ноември, Пловдив

Краят на ноември и невероятната атмосфера на Стария Пловдив са отлично време и място за среща с младото вино. Научете повече за Дефиле на младото вино в Пловдив.

*

Празник на смилянския боб

28 ноември, с. Смилян

Смолянското село Смилян е най-популярно с вкусния местен сорт фасул, който си има и свой празник. Всяка година през последен уикенд на ноември се организира празник на смилянския боб. Празникът се открива с топовния гърмеж на бобеното оръдие, приготвят се вкусни гозби, има музика и настроение. Повече за празника на смилянския боб.

*

Как оживява дървото - изложба

до края на януари, Етъра

Идеята на изложбата е да се покажат зооморфните мотиви в различните етапи от развитието на дървообработващите занаяти, различната интерпретация на животинските видове, разнообразния начин и място, където те са претворени.
Животински мотиви, реалистични и стилизирани, могат да се видят, както по солници копанки, чаши, кутели, кутии, геги, хурки, така и по-късно в дърворезбените пана, че даже и върху гъдулки и гайди.

 

Източник: http://www.peika.bg/statia/Interesni_sabitiya_tozi_uikend_27_29_noemvri__l.a_i.97508.html

 

Влезте, за да коментирате