Топ дестинации за почивка през февруари

Петък, 29 Януари 2016 13:28 Публикувана в Любопитно Прочетена 712 пъти

Февруари е подходящ месец да избягате от зимните студове или да си направите кратка почивка за Св. Валентин. Така че, искате ли да разберете кой са най-горещите дестинации през февруари?

Февруари е пиков сезон за почивка на Карибските острови. Барбадос и Ямайка ви гарантират слънчево време по 8 часа на ден със средни температури от 28°C, които падат до 22°C.

Съседни на Карибите са Бахамските острови, които също са идеален вариант да се порадвате на морски бриз и слънчеви дни.
Северна Индия е перфектен избор с ниските цени, които предлага, изключителните храмове, пъстрата култура и липсата на дъждовно време. В Агра – домът на Тадж Махал и столицата Делхи дневните температури са около 25°C. Още по на юг, в Гоа и Керала времето е по-топло.

Югоизточна Азия е подходяща дестинация през този месец, преди да започне топлият сезон. Температурата е около 30°C в Малайзия, Виетнам и Бирма, където можете да опитате фантастична местна кухня, но предварително се поинтересувайте каква е прогнозата за времето, тъй като понякога има валежи.

Не пропускайте да посетите Тайланд, Камбоджа и първокласните плажове и нощен живот на остров Бали в Югоизточна Азия.
Освен това, идеални за почивка през февруари са Канарските острови с популярни дестинации като Лансароте и Гран Канария със средна температура около 20°C. За най-големите ентусиасти, предлагаме разходка на юг към Африка, например до Кайро – мегаполис с древна история, Маракеш или фестивалите в Кейп Таун, с горещо лято през февруари.
Можете да се насладите на невероятно сафари в резервата Масай Мари в Кения или в Уганда или да наблюдавате най-голямата миграция на диви животни от Танзания към Кения.

 

Източник: http://silky.bg/idei-za-pochivka/nay-goreshto-prez-fevruari.html

Влезте, за да коментирате