Акробатка пада от 15 метра и загива

''Част от публиката реши, че това е част от шоуто. Чуха се обаче викове, стенания и женски плач от сцената.'', казва свидетел на трагичната случка
Понеделник, 01 Юли 2013 17:44 Публикувана в Любопитно Прочетена 854 пъти

Акробатка, част от екипа на ''Сирк дьо Солей'' (''Цирк на слънцето'') загина, след като падна на сцената по време на спектакъл в Лас Вегас. Сблъсъкът със земята е бил от 15 метра. Французиойката Сара Гуяр-Гийо е майка на две деца и почина на 31 години. Кончината на артистката е първият смъртен случай в шоуто, наречено Ка.

Свидетел на трагичната случка разказа пред в. ''Лас Вегас Сън'', че докато специален механизъм издигал жената към тавана на цирка, спасителното въже се изхлузило и тя полетяла надолу. ''Част от публиката реши, че това е част от шоуто. Чуха се обаче викове, стенания и женски плач от сцената.'', казва източникът.

Спектакълът спрял и организаторите обявили, че ще върнат парите на публиката или ще им предложат безплатно билети за друга дата. Ка е отменено до второ нареждане. То комбинира танци, акробатика и артистични сцени. В него се използват пиротехника и сложни въздушни изпълнения. Традиционно се играе в Лас Вегас. Милиони хора от цял свят го посещават всяка година.

Основателят на цирка Ги Лалиберте изрази почитта си към загиналата с изявление в неделя. Сара Гуяр-Гийо се е присъединила към екипа му през 2006 г. Тя е имала 20-годишен опит като акробат. ''Съкрушен съм. Бих искал да поднеса съболезнования на семейството й. Случилото се ни припомни колко изключителни са артистите ни, които уважаваме, направи ни смирени. ''

Влезте, за да коментирате