Журналистка: БНТ и бТВ напътстваха протестиращите

Сряда, 24 Юли 2013 11:42 Публикувана в Гледища Прочетена 2406 пъти

Свобода! Най-сетне след 13 часа под обсада в парламента съм си у дома. Влязох в Народното събрание в 16 часа и изрязох в 5 часа сутрита, пише във Фейсбук журналистката Станка Динева, която е възмутена от поведението на някои медии. Ето останалата част от мнението й:

Дотук с мита за мирните протести! Лично Димитър Анестев от бТВ и една неизвестна колежка от БНТ субординираха протестиращите отвън къде да отидат и да нападнат, за да не излязат депутатите. Ако БСП-то и ДПС-то не бяха такива комплексари, щяха да дадат на съд бТВ и БНТ за подстрекателство към саморазправа с народни представители и всякаквата друга експертна и журналистическа сволач, отишла на бюджетна комисия. 

 

Ако трябва да сме точни, колежката от БНТ напрви повечко от Митко Анестев, но той то го отнесе, защото е по-известен. Шефът на НСО му отне кредитцият, защото му пречеше да се погрижи за хората, за които отговаря. Ако някой не знае, НСО е длъжно да осигури сигурността, здравето и живота на депутатите и министрите. А не да преценява справедлив ли е народният гняв. Дълбоко съм възмутена от това, което направи Анестев с финансовия министър. Той си е най-обикновен даскал от УНСС и е в политиката от 40 дни. Толкова беше шокиран от разбитите стъкла на автобуса, с който ги извеждаха от парламента, и агресията отвън, че беше изгубил дарслово. А Митко му тикна в лицето таблета със скайпа, който предаваше онлайн, и взе да му задава важни въпроси. Шокира ме и тъпото обяснение по бТВ, че отвън имало провокатори.

 

Добър ден, шадоу, къде сте тръгнали да ръководите протеста като една Пустинна буря по телевизията, след като няма кой да овладее положението. Дъбоко не съм съгласна с девет десети от назначенията и с половината от решенията на управляващите, но това, което стана снощи, е на път да им измие очите. Ако протестирщите си мислят, че сегашните протести носят заряда на тези от 1996-1997 г., дълбоко се лъжат. Бях свидетел и на двата случая на затваряне на депутатите в парламентат. Ще кажа само, че през 1997 г. първото, което направи СДС, бе да осигури възможност на журналистите да напуснат необезпокоявани парламента и да отидат да си пишат дописките. Иван Костов лично уреди ескорт на колежката от вестник "Дума". Тогва той каза на протестиращите: Ако сме демократи, ще позволим на нашите политически противници да кажат какво мислят. Няма такова нещо днес, приятели, журналистите бяха обиждани, хулени и нападани от най-демократичните демократи в новата ни история.

Последно променена в Сряда, 24 Юли 2013 12:08
Светломира Димитрова

Светломира Димитрова е дългогодишна журналистка в пресата, радиото и телевизията, която още в трудните месеци около 10 ноември сътрудничи на Радио “Свободна Европа” и на българската секция на Би Би Си, където продължава да работи до 2001 година.
Тя първа нарече БСП “столетницата”, но не е правила компромиси с нито една от останалите партии на власт. Изявява своята позиция в анализите си на страниците вестник „Демокрация”, “Дневник” и „Свободен народ”.
Завършила е френска филология в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Специализирала е в Париж, Лил и Висбаден.

2 коментара

  • Връзка на коментара Злобомир Сряда, 24 Юли 2013 19:11 публикуван от Злобомир

    Каквото си посял, това ще пожънеш. Нямам лични впечатления от някой журналист, но и при Вас има толкова мърша, колкото и в другите три власти, може би и повече. А когато мършата е много, нямате право да се наричате депутати, журналисти и т. н. Вие сте просто народни предатели и разни понятия като демокрация и други бутафории отстъпват пред необходимостта от спасение на държавата.

  • Връзка на коментара Дими Йовчева Сряда, 24 Юли 2013 18:59 публикуван от Дими Йовчева

    Глупости! Не изкривявайте истината! Хайде, БЪЛГАРИ! Да подкрепим децата на България, останали тук! Това, което се случва е вредно за тях! Да им дадем шанс да изберат какво да е бъдещето им! Майка Дими!

Влезте, за да коментирате