Отзиви и една снимка за интервюто с Джераси

Във фейсбук групата „Приятели на Израел по света и у нас” продължават коментарите за публикациите на „Свободен народ”
Събота, 10 Август 2013 13:07 Публикувана в Гледища Прочетена 1514 пъти
Делян Пеевски и убитият шеф на Мултигруп Илия Павлов Делян Пеевски и убитият шеф на Мултигруп Илия Павлов Снимката е публикувана във форума на ФБ групата "Приятели на Израел"

Във ФБ групата „Приятели на Израел по света и у нас” не можеха да повярват, че техният сънародник Яков Джераси е написал статията в „Ню Йорк таймс”. Дори ме помолиха да свалим публикацията. Истината е, че отвратителният превод, хвалбите за одиозната фигура на Делян Пеевски, непотвърденото с нищо твърдение на автора, че протестиращ взел 3000 лв. и отишъл на море, накараха мнозина, включително и мен, да се усъмня в достоверността на материала.

„Свободен народ” публикува личното признание на Джераси и интервю с него, в което не остава никакво съмнение чия е статията.

В телефонен разговор с Джераси една от участничките във ФБ групата е била посъветвана да предаде на българите в Израел да не се месят във вътрешните работи на страната.

Публикуваме една снимка и част от отзивите на участниците в групата „Приятели на Израел” по повод интервюто с Джераси „Пеевски е положителен като Максуел и Мърдок”.

И едно уточнение. Материалът на г-н Джераси не е публикуван в "Ню Йорк таймс", както първоначално се твърдеше, а в българско издание на английски език http://www.bg-daily-news.eu/politics/3599-a-letter-to-the-editor-of-the-new-york-times. Това прави недоразуменията с едно по-малко. 

Р. Нешкова

 

От форума:

Ekaterina Arie: Всеки си има право на мнение. И от другаде чух подобни мнения,че само Пеевски е могъл да се справи с Цветанов и мутренската групировка, която бе на власт, за това е бил назначен."... Връзката на ДАНС с българ ските групировки е много ясна и по-дълбоко развита по време на Цветан Цветанов и само човек от качеството на Пеевски може да я изчисти..."Освен това дори и не знаех, че Пеевски, когато се възмутих с всички останали от назначението му, освен медиен магнат е и следовател. Така че ,наистина може би е имал квалификацията и възможността да се справи с Цветанов и да го натика там където му е мястото.Протестите и оставката на правителството са шансът на Цветанов да избегне затвора.

Alisa David-Tsvetkov: Знае ли човек кой с кого може да се справи?! Нали са все от едно котило... Някой знае ли им омотаните в интереси взаимоотношения? От тук от там изпада по някой компромат... Сега като че ли започнаха по-малко да си вадят кирливите ризки... Заради протестите - те ги намериха напълно неподготвени и бързат да излязат от патовото положение. Що не се публикуват доходите на всички тези "магнати" - медийни, политически, парламентарни, държавни... Що не им се публикуват ОФИЦИАЛНО регистрираните фирмички, офшорки, фондации, участия в бордове и т.н.? Няма никъде такова нещо!!! Като го има - тогава може да имаме по-точно мнение.

Ekaterina Arie: Освен това нека да публикуват и ревизия от управлението на всички досегашни правителства. Особено на последното,че са най пресни данните.

Alisa David-Tsvetkov: Е, нека! Ама не щат! По им уйдисва да дават мнения и да манипулират неинформираните. За това и информацията им е никаква. Едно от нещата, заради които се протестира, е и това – прозрачност.

Nedelko Nemsky: Хахахаха.... Преди десет години лицето Пеевски е бил на 23 години все пак. Но тъй като е бил гениално дете като Моцарт, е направил страхотно впечатление на г-н Джераси. Не познавам г-н Джераси, но си мисля, че сам се принизява до едно доста пошло ниво. А дали Пеевски е в състояние да се справи с Бойко и Цветанов, изхождайки от богатата му професионална кариера на следовател с няколко месеца стаж, всеки може сам да прецени.

Alisa David-Tsvetkov: Този Пеевски да не е бил музикант или композитор или пък пианист?

Dora Dabash: Джераси започва да измества Мишо Шамара в ролята му на клакьор на правителството. Джераси, Джераси, запознай се с мъдростта на дедите си и "бъди предпазлив и твърде внимателен, защото ходиш с падението си." (Кн. Премъдрост на Исус, Син Сирахов 13:16).

Ekaterina Arie: Не познавам нито Джераси, нито Пеевски, но едно е сигурно,че всички са в кюпа и много добре знаят от къде духа вятърът и че нещата всъщност са колкото сложни, толкова и прости - докато хората са разделени, никога няма да има мир и щастие и винаги ще има нещастие и мъка. Въпросът е кому е нужно това? И кой всъщност дърпа конците и защо

Stefan Kraev: Замириса на обвързаност.

Nedelko Nemsky: Перник на три морета. "Пеевски беше грешка", е твърде скромно политическо признание, но за сметка на това блестящ слоган за реклама на презервативи.

Последно променена в Понеделник, 17 Ноември 2014 18:32
Влезте, за да коментирате