"Спасителят" Бареков възпят от бабите в Забърдо (вижте и текста на песента)

Политическият лидер е на турне из страната, за да носи "светлина на народа"
Неделя, 25 Август 2013 10:09 Публикувана в Гледища Прочетена 1534 пъти
Над 500 души посрещнали "спасителя на Родопите". Повечето от посрещачите вероятно са останали зад кадър. Над 500 души посрещнали "спасителя на Родопите". Повечето от посрещачите вероятно са останали зад кадър. Снимка: barekov.com

Над 500 човека дошли на срещата с Николай Бареков в чепеларското село Забърдо, информира Николай Бареков в личния си блог със заглавие „Евробабите в Забърдо посрещнаха Бареков като спасителя на Родопите”.

Той обаче спестява две подробности. 500 души е пряко сили цялото население на китното родопско селце. Числото обаче може да не е преувеличено, защото същия ден там се е провеждал традиционният национален събор за песни и кръшни хора. Този факт в блога кой знае защо липсва. Може би, за да не се измества фокусът на събитието – „спасителя” Бареков.

Новият политик също така информира, че бабите му изпели песен, в която го призовават „ да носи светлината на истината от град на град и от село на село”. Кога са сколасали да съчинят песен за него, не става ясно. Може би са адаптирали някоя от песните в репертоара си, посветени на Обама, Саркози, Стоичков и британското кралско семейство. 

Не сме чували другите посвещения, но и текста за Никито Бареков ни стига:

 "Да знаеш, майчо, да знаеш,

какво е сутрин хубаво,

хубаво още радостно,

Бареков да се появи

по ТВ7 известно,

да каже добри новини.

Торна ми, торна Бареков

по села и градове

да търси правда голяма,

народа да си защити,

там е Бареков почитан,

почитан още обичан".

„Хората поискаха помощ за развитие на родопския район и подкрепа от предстоящото турне на "България без цензура", информира и ТВ7. Вероятно по време на „турнето” ще се чуят и нови песни за апостола Бареков, както сам той се нарече в едно от предаванията си по същата телевизия.

Да се готвят бабите от Бараково, които също възпяха Барак Обама поради сходство в имената на американския президент и на селото. Дето Барак, там и Бареков – разликата е несъществена.

 

Последно променена в Понеделник, 17 Ноември 2014 18:16
Влезте, за да коментирате