Вече не обичат Бойко

Понеделник, 20 Май 2013 11:28 Публикувана в Гледища Прочетена 885 пъти
Бойко Борисов Бойко Борисов

Както е тръгнало, експремиерът Бойко Борисов ще остане сам със себе си. Ако арестуват Цветан Цветанов по неговия метод, акцията ще се нарича „Цеце”, а лично главният прокурор Сотир Цацаров ще му изкрещи: „Лягай долу. Ти си престъпник”. Ако пък кинематографията на МВР не проработи, ще го накарат да направи втори, че и трети дубъл. Така Борисов ще остане без другата си страна на „двуликия Янус”, с когото споделяха властта. Както и без любимите си медии.

От него се отрече от първи път и аверът му по карти и лов Емил Димитров, по-известен като Емо Ротманса. Лоши са и новините около любимите му „Бистришки тигри”. Те явно са се лишили от център-нападателя си, щом едва победиха вчера с 1:0 „Струмска слава” – Радомир, като изостанаха с три точки от лидера във „В” група „Марек”-Дупница. Както е известно, острието на „тигрите” играеше и като съдия, който сам ръководеше мачовете като съдия и присъждаше дузпите в своя полза. Тъжен спомен ще му остане от "всенародната любов".

Сега ставаме свидетели как хората, които лично Бойко е лансирал във властта, само чакат да дойде звездният им час и с апломб да се отрекат от него. Първа след неговото назначение за главен прокурор побърза да се афишира шефката на ЦИК Красимира Медарова, която се свързваше неизменно с ГЕРБ. След не много ясните обстоятелства около взрива след случая в Костинброд, заради който според Борисов са намалели с 5-6 на сто гласовете за тях, тя заяви, че изборите са легитимни. Да не е луда да си залага главата в торбата за довчерашния си близък приятел и бизнеспартньор на мъжа й Цветан Цветанов и неговия патрон? Същото се очаква да направят и конституционните съдии, и останалите персони, закриляни до неотдавна от ГЕРБ.

Една по една побързаха да се отчитат и разните институции, които до вчера не смееха да гъкнат. Сети се да „окне” дори Комисията за защита на конкуренцията. В края на март институцията обискира ЕРП-тата и досега не се е произнесла има ли картел. Сега внезапно обяви, че методиката на Здравната каса, според която тя ще плаща само за най-евтините медицински изделия от даден вид, нарушава конкуренцията на пазара, ощетява пациенти и фирми и създава предпоставки за картелни споразумения. Сега на ход е и Държавната комисия за енергийно и водно регулиране. Пределно ясно е, че ДКЕВР, която демагогски бе нарочена за цените на тока, се води за носа лично от премиера. Затова и на нея й е време да „намери резерви” и да обърне палачинката в очакване на нов бащица.

Така се случва с всички диктатори - най-приближените им първи ги напускат. Справка - патронът му Тодор Живков. А Бойко твърдеше, че не е такъв човек.

Последно променена в Неделя, 26 Май 2013 16:15
Светломира Димитрова

Светломира Димитрова е дългогодишна журналистка в пресата, радиото и телевизията, която още в трудните месеци около 10 ноември сътрудничи на Радио “Свободна Европа” и на българската секция на Би Би Си, където продължава да работи до 2001 година.
Тя първа нарече БСП “столетницата”, но не е правила компромиси с нито една от останалите партии на власт. Изявява своята позиция в анализите си на страниците вестник „Демокрация”, “Дневник” и „Свободен народ”.
Завършила е френска филология в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Специализирала е в Париж, Лил и Висбаден.

Влезте, за да коментирате