Бареков седна на два стола

Четвъртък, 19 Септември 2013 16:53 Публикувана в Гледища Прочетена 1783 пъти

Десислава Тошева, която до момента заемаше поста „изпълнителен директор - Финансова дейност “ на TV7 заедно с Николай Бареков, остава единствен изпълнителен директор на медията след оттеглянето на Бареков, съобщиха оттам. Той остава водещ на националното турне „България без цензура“, преди да се впусне в политиката, като има намерение да направи партия. В същото време ако се провали, му остава заден ход - да се върне отново в телевизията на старото си място.

Очевидно Бареков и Ко. имат намерение да повторят успешния опит на Волен Сидеров да пробие в парламента и в Европарламента чрез телевизия "Скат". Няма нужда да се задава въпросът откъде са парите за партията. Там, откъдето са за телевизията и за неговите репортери. В която Бареков все пак остава и която му плаща гастрола из страната. Не само на него, и на трупата на Нешка Робева, и на Деси Добрева. Още при първия тур за овации Бареков цани и народната певица Валя Балканска, както и на ансамбъл "Родопа" - Смолян, който се оказа пред закриване. С добрите новини за новия политик дотук. Бареков, който има претенциите да е новия Апостол, обикалящ България с екипа си, претърпя истински фалстарт. Той за сетен път изпадна в комична ситуация. Разполагаше се като махараджа с бяла риза на сушина на естрадата, докато смолянчани, подлъгани от общанията му, киснеха под проливния дъжд. Той обеща да ги снабди с чадъри, но малцина се доредиха до тях. Бареков раздаваше правосъдие отгоре, а репортерките му притичваха да интервюират хората. Още в самото начало майка проплака, че от Държавната агенция за закрила на децата искат да й отнемат нейните собствени, защото не можела да си изплаща дълг към банка. Бъдещият политик реши проблема, като го разсече като Гордиевия възел - обеща да се саморазправи с агенцията. След пък заплаши, че ще закрие ТЕЛК. Досущ като бившия си патрон Бойко Борисов, от когото се отрече най-малко три пъти.

 

На всички обвинения местни величия отговаряха, че не са верни, а Бареков увещаваше хората, че въпросът им ще бъде уреден по-късно. Накрая бившата директорка и служителка на ансамбъл "Родопа", който той обеща да вземе под крилото си, едва не се хванаха за косите. И тогава Бареков закри предаването.


Дали Бареков е схванал, че има известна разлика между журналистите, чиято работа е да повдигат въпроси, и политиците, които трябва да решават проблемите на хората. Вероятно е усетил разликата, щом си е опекъл работата и в неговия стол в ТV7. 

 

А иначе всеизвестна е поговорката, че който седи на два стола, пада.

Последно променена в Четвъртък, 19 Септември 2013 17:01
Светломира Димитрова

Светломира Димитрова е дългогодишна журналистка в пресата, радиото и телевизията, която още в трудните месеци около 10 ноември сътрудничи на Радио “Свободна Европа” и на българската секция на Би Би Си, където продължава да работи до 2001 година.
Тя първа нарече БСП “столетницата”, но не е правила компромиси с нито една от останалите партии на власт. Изявява своята позиция в анализите си на страниците вестник „Демокрация”, “Дневник” и „Свободен народ”.
Завършила е френска филология в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Специализирала е в Париж, Лил и Висбаден.

7 коментара

 • Връзка на коментара име е Четвъртък, 19 Септември 2013 21:07 публикуван от име е

  Не виждам проблем-депутатите как са на по 2-3 заплати и не вършат работа. Бареков поне върши работа

 • Връзка на коментара Rado44 Четвъртък, 19 Септември 2013 18:20 публикуван от Rado44

  Пак нещо е написана новината в малко жълт стил ми се струва - няма я нещо обективността, направени са изводи директно в статията... Българска работа...

 • Връзка на коментара Мария Иванова Четвъртък, 19 Септември 2013 18:16 публикуван от Мария Иванова

  Пфф, жълтурските новини във вашия сайт нямат спирка...

 • Връзка на коментара Поли Четвъртък, 19 Септември 2013 18:15 публикуван от Поли

  Вие наред ли сте? За какви столове става дума? Ц ц ц ц! И това е новина....

 • Връзка на коментара asq Четвъртък, 19 Септември 2013 17:59 публикуван от asq

  Кви столове кви 5 лева??

 • Връзка на коментара Колев Четвъртък, 19 Септември 2013 17:53 публикуван от Колев

  Ау вие колко сте злобни в тоя сайт и как си ги интерпретирате и надите нещатаа!

 • Връзка на коментара Дундрагон Четвъртък, 19 Септември 2013 17:51 публикуван от Дундрагон

  Аре бе на 4, 6, 8 не е ли?

Влезте, за да коментирате