Всички ухажват Сидеров с отвращение

Четвъртък, 23 Май 2013 19:09 Публикувана в Гледища Прочетена 1120 пъти
Волен Сидеров Волен Сидеров

Дясноцентристката Европейска народна партия (ЕНП) изрази загриженост заради евентуалната, дори и непряка, подкрепа на "Атака" за бъдещо правителство в България. Лидерът на ЕНП в Европейския парламент, французинът Жозеф Дол попита колегата си социалист Ханес Свобода, дали "ще стане заложник" на лидера на БСП Сергей Станишев в опита му да събере мнозинство за програмно правителство.

Във вторник австриецът Свобода каза, че Партията на европейските социалисти, която се оглавява от Станишев, би преглътнала "Атака" като "горчиво хапче", стига нейната подкрепа да не означава, че България би се отклонила от европейските принципи и ценности.

"Това горчиво хапче се нарича "Атака", националистка и ксенофобска партия, която грубо отхвърля европейската съдба на България", каза Дол. "Нейният лидер вижда чуждестранните инвеститори и европейските посланици като колонизатори, които трябва да се изгонят". Питам Ви господин Свобода, една дори и "мълчалива" подкрепа чрез процедурни игри, няма ли да е компрометираща? Особено по отношение на Европа?" Свобода обаче не отговори. Вместо него от банката скочи Антония Първанова, български евродепутат от НДСВ. "Щях да се радвам, ако бяхте направили същите забележки преди четири години, когато ГЕРБ, член на ЕНП от България, формираха правителство с подкрепата на същата партия, която споменахте", каза тя на Дол. Той я гледаше усмихнат от съседната банка. Испанският социалист Енрике Герего Салом заяви, че партията му отстоява демокрацията "и в други държави, чиито правителства ЕНП защитава". Реакцията на евродепутатите бе по повод речта на Сидеров при тържественото откриването на парламента. От парламентарната трибуна лидерът на националистите Волен Сидеров в прилив на опасни за психичното здраве пристъпи обяви себе си за “нашия кошмар”, започна да заплашва част от присъстващите, да “правораздава”, да обижда чуждестранните гости и да поставя ултиматуми на своите колеги.

При изпълнението на европейския химн групата на „Атака”демонстративно седна на банките. него”. Единствен Лютви Местан реагира на словото, но само в частта, в която Волен определи ДПС като противоконституционна партия. От БСП се направиха, че нищо не е станало. Паметливи припомниха, че през 2005-та лидерът на БСП Сергей Станишев заяви, че е готов да преговаря с всички политически сили, представени в 40-то НС, с изключение на Атака “заради ксенофобията, насаждането на омраза и преосмислянето на членството в ЕС.” „Атака” е неудобният партньор и за ДПС в този парламент, но очевидно ще се наложи Местан да преглътне унижението заради нуждата от „Атака” при гласуване на пратиелството. Въпреки декларацията от групата на ГЕРБ срещу изказването на Волен Сидеров, никой не е забравил, че Бойко Борисов и хората му си играеха с националистите всеки път, когато имаха полза от това. Сергей Станишев и хората му са на път да сторят същото.

Остроумен форумец е написал по повод толерантността на партиите към поведението на лидера на „Атака”: „Тези дни Иван Кулеков седна и написа фейлетон. Главен герой в него е един мъж на име Волен. Ако сравним пътя на това момче с този на Бил Гейтс и Стив Джобс, може да кажем, че и Волен тръгна към върховете от един гараж...” По всичко личи, партийните интереси ще надделеят и при този парламент над ценности, заради които сме в ЕС.

Последно променена в Неделя, 26 Май 2013 10:21

1 коментар

  • Връзка на коментара Ван Ромпой Събота, 15 Юни 2013 11:03 публикуван от Ван Ромпой

    Вие кръвопийци,юдейски изчадия за какви европейски ценности претендирате!? Вие сте убийци на европейските култури и народи! Защо заблуждавате българските граждани,които не са имали допир до реалните европейски ценности,поради липсата на средства от които вие ги лишавате,нещастници такива!!
    Не вие срам,създадохте си държава с парите и труда и страдание на трудолюбивият честен немски народ - държава Израел!!! Защо не си ходите там!? Долна напаст!!!!!

Влезте, за да коментирате