Защо е по-добре да не правиш нищо, отколкото да правиш нищо

Един чудесен парламентарен петък с кворум и всички екстри на парламентаризма
Петък, 11 Октомври 2013 12:08 Публикувана в Гледища Прочетена 1058 пъти

Днес парламентът успя да си натъкми кворум, че и да осъществи дебати за оставката на Филип Златанов. Този депутат от ГЕРБ и шеф на мастита комисия за конфликт на интереси си водил бележки в едно тефтерче.

Там имало инициали, които отвеждали към политици, президент и депутати със съответни указания как да се действа. Местан нарече това „технология на злото”, макар че по технологиите те май са доста по-добри, но това е друга тема.

С други думи, този петък се получи един хубав работен ден на парламента. Ако накрая ударим чертата, като нищо ще се окаже, че май е по-добре НС да не прави нищо, отколкото да прави нищо. По-евтино излиза.

По време на парламентарното заседание стана ясно: нито един член на временната комисия, която специално се е занимавала със случая, не беше виждал прословутото тефтерче. Те умували по неговото съдържание от вестникарски изрезки. Не беше зървал черния тефтер и нито един депутат, може би с изключение на Мая Манолова, ако се съди по нейните думи днес от трибуната на НС. Тя заяви, че никъде във въпросния бележник не съществуват инициалите С.С. (Сергей Станишев). Тоест, за да знае това, тя би трябвало да е прехвърлила страничките на документа.

Дебатът обаче се оказа само повод, при това напълно безсмислен. Защото случаят с вината или невинността на г-н Златанов е в съда и съдиите ще решават какво, как и защо. Моралният градус на народните представители не бе подплатен с нищо, тъй като да се дебатира с предположения е, меко казано, несериозно.

Колкото имат основания за дебат записките на бившия арестантин Вальо Топлото, когато написа инициалите на Р Овч. И още неколцина действащи политици.

В този прекрасен петъчен парламентарен ден особено се открои лидерът на ДПС Лютви Местан. Той не можа да понесе намека за агентурното му минало с псевдоним Павел и изригна в нечувана патетика.

На висок глас той призова депутатите, народа и космоса да му посочат поне един факт, че е навредил на някого, докато е служил на тайните служби. Ако някой му посочи такъв, то той – Лютви Местан, веднага ще напусне поста председател на ДПС и повече въобще няма да се занимава с политика.

Какъв честен човек, може да си помисли някой сиромах отруден човечец от Ардино. Защото никой не би заложил толкова много, ако знае, че може да бъде хванат в капана.

Местан обаче не може да бъде хванат. И това го знаят всички. Досието на Местан е изчезнало безследно (съвсем буквално, без следа) от архива. Виж тук: http://svobodennarod.com/bulgaria/2507-bezpretzedentno-agenturnoto-dosie-na-lyutvi-mestan-e-izcheznalo-ot-arhiva-na-ds.html

Знае го и Бойко Борисов, който почти бе готов да се извини на лидера на ДПС за някаква остра реплика. Местан каза, а националните медии го предадоха, че не може деца на шофьори на служители на ДС да го нападат.

Забележете този нюанс! Той намеква, че и в нападките трябва да се спазва субординация. Щото той е агент, а не някакъв синковец на  шофьор на големите батковци от ДС.

Местан няма задръжки. Той си е въобразил, че е голям оратор, миротворец и философ. Обаче не е. Той е просто демогаг, малко по-циничен, малко по-хитър и прикрит от предшественика си Ахмед Доган. Но в никакъв случай по-различен по същество.

Последно променена в Понеделник, 17 Ноември 2014 18:12

1 коментар

  • Връзка на коментара Агент Павел 2 Петък, 11 Октомври 2013 13:05 публикуван от Агент Павел 2

    Симеон може да има много грехове, но за едното картонче през 2001 г. разкара незабавно от листите на НДСВ Венци Коня, който пък не можеше да повярва, че му се случва такова чудо - хем са му унищожили цялото досие на доносник, хем пак излита от голямата политика. Но в ДПС е точно обратното - там ценят особено много предаността към ДС. Справка - Ахмед Башев.

Влезте, за да коментирате