Борисов търси съчувствие сред евроатлантическите посланици

Понеделник, 27 Май 2013 10:55 Публикувана в Гледища Прочетена 537 пъти

Като българин искам да се извиня, че бях в залата, в която вие бяхте наречени „дебелобузи чичковци". Това каза председателят на ГЕРБ Бойко Борисов в началото на среща с посланиците на страните членки на Европейския съюз, САЩ и Турция. Заради лидера на "Атака" Волен Сидеров Борисов се извини и за това, че някои народни представители не са се изправили по време на европейския химн при откриването на 42-рото Народно събрание.

„Изказвам своята благодарност за нашата 4-годишна работа, за изключителната европейска солидарност, която имаше към България през този период на най-тежка финансова и икономическа криза", заяви Борисов, който бе мобилизирал любимите си министри от кабинета.

„С няколко думи - искам да ви информирам за нашите планове, за това, което ще правим занапред. За първи път в историята на България в най-тежката финансова и икономическа криза политическа партия спечели за пореден път парламентарните избори и то с много, но недостатъчно да направи кабинет. Нашите принципи да не влизаме в каквото и да е взаимодействие с националистичната формация „Атака", която съм декларирал през всичките години, и към ден-днешен са валидни", коментира Борисов.

Бившият министър на външните работи в правителството на ГЕРБ Николай Младенов добави: Поканихме на тази среща страните членки на ЕС, посолствата на САЩ и на Турция, защото това са държавите, с които най-пряко поддържаме ежедневен контакт и бихме искали да продължим да работим заедно с вас много активно и коректно, в интерес на България и на българското общество вече като парламентарна опозиционна сила.

 

Последно променена в Понеделник, 27 Май 2013 11:09
Влезте, за да коментирате