Защо изритаха Бисеров от ДПС

Понеделник, 04 Ноември 2013 08:46 Публикувана в Гледища Прочетена 2221 пъти
Бисеров бе важна фигура в ДПС и участваше във всички важни решения на партията Бисеров бе важна фигура в ДПС и участваше във всички важни решения на партията

Внезапното оттегляне на Христо Бисеров от ДПС и от Народното събрание не е хрумване на Бисеров. Нещо се е случило в затворената и тайна общност на върхушката на движението.

Това мнение споделят всички, които познават характера на партията, на нейния очевидно несменяем лидер Ахмед Доган и на зам.-председателя на ДПС и на Народното събрание Христо Бисеров.

Особено впечатление прави съобщението от централата на ДПС, където на първо място е споменат почетният председател Ахмед Доган, следван от официалния шеф Лютви Местан, приели оставката. Това не е случайно, в затворените общества няма импровизации. Бисеров бе с агентурно минало в ДС, както и останалите шефове на ДПС.

Точно с тази дума „импровизации” си послужи и Румен Петков тази сутрин по Нова телевизия,  за да опише случващото се в движението.”Бисеров не е импровизатор, а неговата оставка е тежко решение”, каза той. В „добрите” си години на силния човек в БСП Румен Петков осъществяваше тесните контакти между социалистите и партията на Доган.

Христо Бисеров започва кариерата си още в началото на 90-те години на миналия век като член на ръководството на Зелената партия, която бе в състава на синята коалиция.  По-късно той влиза в новосформираната формация Консервативна екологична партия с лидер Филип Димитров.

От 1994 до 2000 година Бисеров е главен секретар на СДС и се смяташе за много близък до лидера Иван Костов.

През 2001 година той и Йордан Цонев са изключени с решение на Националния изпълнителен съвет на СДС. През 2005 година стана отново народен представител, но от Движението за права и свободи.

В ДПС за всичките 23 години ся натрупани много конфликти,мистериозни смърти и самоубийства. Причините може да са всякакви за изхвърлянето на Бисеров от политиката.

И тъй като мълчанието едва ли ще бъде нарушено, ако самият Бисеров не реши да проговори, което е малко вероятно, слуховете моментално плъзват.

Ето част от коментарите в мрежата, които акцентират върху Пеевски, но някои от тях може да се окажат по-сериозни, отколкото изглеждат на пръв поглед:

„При ДПС няма шест-пет. И най-малкото съмнение за лоялност води до изхвърляне. Например ако той е предложил Пеевски. Заради което правителството на Доган и Станишев щеше да падне.”

„Един агент се самопенсинира. Да видим кой агент ще го смени.”

„Въпросът КОЙ предложи Пеевски намира своя отговор.”

„Фурнаджийската лопата Бисер щом така по "лични" причини напуска, има нещо много гнило в ДПС-то.”

„Май де задават избори и Бисеров пречи да се коалират с Борисов, щото много го нападаше.”

„Нещо се е провалила заверата с Октай Енимехмедов и са го гепили.”

Последно променена в Понеделник, 17 Ноември 2014 18:08
Влезте, за да коментирате