Печат на тази страница

Граждански отпор срещу новия кабинет

Вторник, 28 Май 2013 06:09 Публикувана в Гледища Прочетена 984 пъти
Оценете
(2 гласа)

Някои от предложените министри възмутиха форумците в социалните мрежи. Само за няколко часа те се организираха и решиха още днес да излязат днес от 19.00 часа на граждански протест на Орлов мост. Те се обединиха във Фейсбук под мотото „Не сме съгласни хора на мафията да стават министри на страната ни!”.

Пръв на мушката им падна Калин Тихолов, който е предложен за новосъздадения пост министър на инвестиционното развитие. От „Орлов мост” припомнят, че той е бил проектант на редица обекти в презастроеното Южно Черноморие.  Те недоволстват и от назначението на министъра на културата, и този на транспорта и съобщенията.
Предложенията за министри на вътрешните работи, правосъдието и на инвестиционното проектиране - Цветлин Йовчев, Зинаида Златанова и Калин Тихолов, пък разгневиха социалистите. Те се питаха това мост към ГЕРБ ли са.
След обявяването на предложенията за състава на новото правителство тази сутрин Орешарски и лидерът на БСП Сергей Станишев ще върнат на президента Росен Плевнелиев изпълнения проучвателен мандат за съставяне на кабинет. В сряда Народното събрание ще гласува както кандидатурата на самия Орешарски, така и структурата и състава на кабинета му.

Последно променена в Вторник, 28 Май 2013 14:28
Влезте, за да коментирате