Срамен ден за българската демокрация

Вторник, 12 Ноември 2013 17:25 Публикувана в Гледища Прочетена 1960 пъти

Днес е срамен ден за българската демокрация. Полицаи биха студенти, а репортерка на студентската ТВ "Алма матер", която е заснела това, са я удряли през лицето. Полицаите са ритали студентите в слабините, написа във Фейсбук преподавателката в във Факултета по журналистика Светлана Божилова.

Площадът около Народното събрание прилича на военно положение - полицай до полицай, мотор до мотор, кола до кола. И всичко това с парите на данъкоплатците, за да пазят депутатите от студентите.

 

Срам е мека дума. Парламетът се превърна в позорище.

Последно променена в Вторник, 12 Ноември 2013 18:40

2 коментара

 • Връзка на коментара Димитър Иванов Четвъртък, 14 Ноември 2013 05:30 публикуван от Димитър Иванов

  Срамно е ГЕРБ да плащат на бедните души да стават за курбан и жертва на болните им амбиций за власт.

  Срам е такива протести да се толерират от ректора и останалите професори.

  Срам е да използвате университета за тази извратена форма на демокрация.

  Срам е да се опитвате да изкарате жертви, хора които са получили пари за да протестират и демонстрират гражданско неподчинение за нечий интереси.

  Да. Срам е найстина малка дума.

 • Връзка на коментара Ани Четвъртък, 14 Ноември 2013 04:53 публикуван от Ани

  Срамно е да има такива провокации. И е срамно, вместо полицията да пази гражданите от престъпността, да пази парламента от развилнели се тълпи. Няма какво да се преструваме, че протеста е бил мирен и че целта не са безредиците, които да доведат до бой и разрушения, за да може да падне правителството. Но и да се правим на паднали от Марс и че не знаем, че във всяка държава полицията пази реда и спрямо нарушителите му се предприемат драстични мерки. Ако някои смятат, че трябва да има анархия и всеки да прави, каквото си реши, това нека го заяви открито. И да си поеме отговорността за тези призиви и за техните последствия. Съжалявам ,но аз не искам да видя бити или наранени депутати и съсипана сграда. Това ще ни направи за смях и за жал пред целия свят. И ще покаже колко некадърно е правителството ни и колко е страхлива полицията ни. Може би това е целта..Но внимавайте какво си пожелавате, че може да ви се сбъдне!

Влезте, за да коментирате