Управляващите подготвиха незапомнена провокация

Събота, 16 Ноември 2013 09:45 Публикувана в Гледища Прочетена 2074 пъти

Незапомнена омраза към собствения му народ тресе кабинета. Несравним дори със страха към Тодор Живков внушава „партията на хората”. Няма по-скандални думи, които партиен деец да е изрекъл, от думите на лидера Сергей Станишев, Лютви Местан и Десислав  Чуколов които от трибуната нарекоха протеста опит за метеж, а студентите „ултраси”, "ултарси","мутри", "бръснати глави".

Грандиозният митинг, който управляващите днес организират, е най-голямата провокация от 10 ноември, а може би и от 9 септември досега. Той е несравним дори с 14 декември 1989 г., когато бяха произнесени фаталните думи от Петър Младенов: „Да дойдат танковете”. Сега обстановката подгряха инструкциите на новия председател на БСП в София Калоян Паргов, който даде инструкции в митинга да участват службогонците, които очакват назначение. Пламен Орешарски го допълни, че ще уволнява всички, които са участвали в протестите, за които „има оперативни данни”. Извънредни влакове и автобуси извозват безплатно контингента на митинга.


Най-голямата провокация обаче е в това, че управляващите свирят сбор на мястото и по времето, когато се събират футболните агитки на „Левски” и ЦСКА за „вечното дерби”. Тогава се очаква мобилизираните от властта да попаднат в сандвич между буйните футболни фенове. Така управниците хвърлят собствените си клакьори в "устата на вълка".


Какъв е сценарият, остава да видим. Въпросът е така ли управляващите ще изпълнят програмата си "Да върнем България на хората".

Последно променена в Понеделник, 18 Ноември 2013 09:24
Светломира Димитрова

Светломира Димитрова е дългогодишна журналистка в пресата, радиото и телевизията, която още в трудните месеци около 10 ноември сътрудничи на Радио “Свободна Европа” и на българската секция на Би Би Си, където продължава да работи до 2001 година.
Тя първа нарече БСП “столетницата”, но не е правила компромиси с нито една от останалите партии на власт. Изявява своята позиция в анализите си на страниците вестник „Демокрация”, “Дневник” и „Свободен народ”.
Завършила е френска филология в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Специализирала е в Париж, Лил и Висбаден.

Влезте, за да коментирате