Мишо Шамара - другото "аз" на Сергей Станишев

Петък, 27 Декември 2013 14:41 Публикувана в Гледища Прочетена 1419 пъти

Рапърът Мишо Шамара и рокерът Сергей Станишев говорят едно и също. А щом говорят едно и също, значи мислят едно и също. Само от време на време Станишев прибягва до следвоенната сталинистка ритокрика от времето на баща си, а Шамару му „превежда” на уличен език. Така лидерът на БСП плаши „червените бабички”, а Шамара ги ухажва със серенади.

След като дори се прекръсти на Биг Ша (Големият котарак), на Мишо Шамара пак не му провървя. Затова се е превърнал в Котарака в чизми.

 

И както Станишев се отказа от рокерството, така и Шамара, изглежда, се е отчаял от рапърството. Особено след като „червените бабички” на Станишев не можаха да заучат песните му.Сега не му остава друго освен да приглася на Станишев.


Мишо Шамара  пред bTV:
Медиите продължавате да изкривявате нещата и да твърдите, че протестиращите са млади, умни, демократични. Народът е решил, че БСП, ДПС и "Атака" ще управляват. Народът се произнесе и категорично заяви, че не иска ГЕРБ да управляват. Бойко Борисов инвестира адски много средства, за да се върне на власт.

Не може някакви хора от чужбина да обясняват кое ще е добре за България. Аз не обвинявам хората от чужбина, но този протест не е сериозен. Вчера нямаше повече от 2000 души, а февруари във Варна се събирахме по 70 000 души. Тези протести защитават олигархията. И на малките деца е ясно, че ако Пламен Орешарски падне, на власт ще се върне тъпанара Борисов.

Протестиращите говорят празни приказки и завършени глупости. Те не дават алтернатива.

 

Сергей Станишев пред Нова тв:

Няма алтернативи. Два са политическите субекта, които ще се борят за първото място – БСП и ГЕРБ, но ГЕРБ плашат много хора. В момента не е време за предсрочни избори, имаме правителство, което работи. Сега би било престъпление да върнем властта в ръцете на ГЕРБ.
През първите студентски стачки през 90-та–91-ва година какво постигнахме – дойде СДС и беше разбито селското стопанство. През 97-ма година има втора вълна протести, какво последва? Приватизация.


Премиерът Пламен Орешарски много добре осъзнава своята отговорност и никога не би приел и изпълнил решение, което му е наложено отвън. Той беше категоричен, че настоящото програмно правителство за четири месеца е свършило много повече в социалната сфера, отколкото правителството на ГЕРБ за четири години.

Протестиращите не осъзнават, че в  стремежа си за незабавна оставка на правителството обслужват именно ГЕРБ. А ГЕРБ действат на принципа „ако аз не управлявам държавата, нека се срути държавата”. Този начин на правене на политика е пряк път към правене на фашизъм.

 

Оставям съвпаденията без коментар. Само ще цитирам думите на моя приятел във Фейсбук Иван Георгиев, който пише: Докъде сме я докарали, щом се налага Мишо Шамара да защитава управляващия елит?

 

 

Последно променена в Събота, 28 Декември 2013 08:14
Светломира Димитрова

Светломира Димитрова е дългогодишна журналистка в пресата, радиото и телевизията, която още в трудните месеци около 10 ноември сътрудничи на Радио “Свободна Европа” и на българската секция на Би Би Си, където продължава да работи до 2001 година.
Тя първа нарече БСП “столетницата”, но не е правила компромиси с нито една от останалите партии на власт. Изявява своята позиция в анализите си на страниците вестник „Демокрация”, “Дневник” и „Свободен народ”.
Завършила е френска филология в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Специализирала е в Париж, Лил и Висбаден.

2 коментара

  • Връзка на коментара Светломира Димитрова Сряда, 15 Януари 2014 18:33 публикуван от Светломира Димитрова

    Само ще цитирам думите на моя приятел във Фейсбук Иван Георгиев, който пише: Докъде сме я докарали, щом се налага Мишо Шамара да защитава управляващия елит?

  • Връзка на коментара еди Събота, 28 Декември 2013 00:42 публикуван от еди

    Безполезна статия. Жалко за сайта, но напоследък взе да се сдухва.

Влезте, за да коментирате