Петър Волгин: Европейският съюз може да просперира само в съюз с Русия

Неделя, 15 Февруари 2015 12:36 Публикувана в Гледища Прочетена 976 пъти
Така че ако Европейският съюз иска да просперира, да бъде наистина световна сила, а не момче за повикване, е длъжен да си сътрудничи с Русия, да задълбочава контактите с нея, а не да я отблъсква. Всички европейци ще имаме полза от това. Така че ако Европейският съюз иска да просперира, да бъде наистина световна сила, а не момче за повикване, е длъжен да си сътрудничи с Русия, да задълбочава контактите с нея, а не да я отблъсква. Всички европейци ще имаме полза от това. Снимка: marica.bg

Не знам дали на този етап е реалистично да си представяме създаването на едно общо хуманитарно и икономическо пространство от Лисабон до Владивосток. Но дори самият факт на обявяването на тази идея, направено от Ангела Меркел, е положителен. Това означава, че в Европа все пак има политици, които мислят логично, че в Европа има държавници, а не просто изпълнители на презокеански нареждания. И тези държавници разбират, че Русия е напълно естествена част не просто от европейския континент, а и от европейското духовно пространство. 

 

Така че ако Европейският съюз иска да просперира, да бъде наистина световна сила, а не момче за повикване, е длъжен да си сътрудничи с Русия, да задълбочава контактите с нея, а не да я отблъсква. Всички европейци ще имаме полза от това. 

Източник: БНР

Влезте, за да коментирате