Емил Димитров-Ревизоро: Борисов е взел митниците на ръчно управление

Неделя, 01 Март 2015 19:56 Публикувана в Гледища Прочетена 820 пъти
Според депутата около 80 млн. лв. всеки месец не влизат в държавната хазна заради контрабанда на цигари. Той подчерта, че няма никаква амбиция да оглави Митниците. Според депутата около 80 млн. лв. всеки месец не влизат в държавната хазна заради контрабанда на цигари. Той подчерта, че няма никаква амбиция да оглави Митниците. Снимка: novini.bg

"Ваньо Танов цял живот е изкарал в полицията в Русе и в НСБОП. След като цял живот е живял в ченгеджийница, нормално е да превърне и митниците в ченгеджийница", заяви депутатът от Патриотичния фронт Емил Димитров - Ревизоро пред Нова телевизия.


"Бойко Борисов е взел митниците на ръчно управление. Всяка сряда ги привиква да им дава задачи", заяви бившият шеф на Агенция "Митници" и коментира предложението митничарите да разследват данъчни измами и да имат полицейски правомощия. Според новите идеи на Министерството на финансите митничарите ще могат да разследват данъчни измами, свързани с ДДС от внос.


"От години сме мечтали за тези нови правомощия. Но те имат и добри, и лоши страни. Въпросът е дали няма да се стигне до едно отмъщение, до реваншизъм към дадени фирми, до един митническо-полицейски произвол. А и в един момент редица други служби може да поискат полицейски правомощия", изтъкна Ревизоро, като допълни, че ако разширените правомощия за митничарите не се използват по правилния начин, те могат да компрометират тази идея. 


Според депутата около 80 млн. лв. всеки месец не влизат в държавната хазна заради контрабанда на цигари. Той подчерта, че няма никаква амбиция да оглави Митниците.

Източник: Хаштаг-БГ

http://hashtag-bg.com/articles/18267/ревизоро-бойко-борисов-е-взел-митниците-на-ръчно-управление

Влезте, за да коментирате