Четин Казак: ДПС няма да участва в гласуването на проекта за съдебна реформа, ако се стигне до такова

Четвъртък, 16 Юли 2015 21:09 Публикувана в Гледища Прочетена 1096 пъти
Категорично не трябва да се отказваме от провеждането на съдебна реформа, но също така категорично не трябва да приемаме предложения, които няма да доведат реално до такава. Затова ние предлагаме трети алтернативен път, който ни се струва най-правилният, а именно – постигането на съгласие не само за конституционни, но и за цял пакет от законови промени на по-ниско ниво. Категорично не трябва да се отказваме от провеждането на съдебна реформа, но също така категорично не трябва да приемаме предложения, които няма да доведат реално до такава. Затова ние предлагаме трети алтернативен път, който ни се струва най-правилният, а именно – постигането на съгласие не само за конституционни, но и за цял пакет от законови промени на по-ниско ниво. Снимка: koch.bg

ДПС няма да участва в гласуването на проекта за съдебна реформа, ако се стигне до такова, заяви Четин Казак, народен представител от ДПС и член на правната комисия. Той допълни, че от партията искат настоящият проект да бъде оттеглен и след местните избори да се изработи нов, в който да бъдат включени повече участници и да бъде обсъден предварително.


„Категорично не трябва да се отказваме от провеждането на съдебна реформа, но също така категорично не трябва да приемаме предложения, които няма да доведат реално до такава. Затова ние предлагаме трети алтернативен път, който ни се струва най-правилният, а именно – постигането на съгласие не само за конституционни, но и за цял пакет от законови промени на по-ниско ниво. На ниво процесуални закони, на ниво промени в организационната структура, които наистина ще превърнат съдебната власт и нейните органи в ефективно работещи, в по-близки до очакванията на обществото, до раздаващи правосъдие, което наистина да вдъхва на гражданите чувството за въздадена справедливост“, категоричен бе депутатът от ДПС. 

 

Четин Казак каза още, че изработването на нов проект за съдебна реформа след изборите няма да доведе до забавяне, а напротив ще ускори реформата, защото тогава ще има диалог и съгласие между партиите.

 

Източник: focus-news.net

http://www.focus-news.net/news/2015/07/16/2093483/chetin-kazak-dps-nyama-da-uchastva-v-glasuvaneto-na-proekta-za-sadebna-reforma-ako-se-stigne-do-takova.html

 

Влезте, за да коментирате