Михаил Екимджиев: Сега Христо Бисеров може да съди държавата

Четвъртък, 11 Февруари 2016 16:03 Публикувана в Гледища Прочетена 757 пъти

Всичко зависи от едни сложни любовни метаморфози на Борисов, Цветанов и Пеевски, коментира адвокатът.

Христо Бисеров сега може да осъди България в Страсбург. Това припомни адвокат Михаил Екимджиев. Сивият кардинал, в две партии СДС и ДПС и близък първо до Иван Костов, а после и до Ахмед Доган, е невинен и чист като момина сълза. Това вече го реши СГС. И по трите обвинения - неплатени данъци, нарушаване на валутния закон с недекларирани сделки с валутни ценности и недекларирани пред Сметната палата 700 000 лв. в швейцарска банка, повдигнати срещу Христо Бисеров в края на 2014 г. той е невинен.

Вчера СГС прекрати производството за пране на пари, защото прокуратурата 2 години не е внесла обвинителен акт. Перфектно изиграна роля с много малко, но добре платени аплодисменти. Така родни магистрати доказаха, че са носители на Оскар, Златна палма, Берлинска мечка и Златна малинка, а не на справедливост.

Сега е ред на контраатаката. Христо Бисеров може да заведе дело по чл. 2 за отговорността на държавата. И със сигурност ще го спечели. "Да бих водил дело на Бисеров в Страсбург. Първо бих се запознал с процеса. Формално той е жертва като нас на същата тази прокурата, на която й трябва дълбока реформа, преструктуриране и нови прокурори", каза адвокат Михаил Екимджиев, отговаряйки на въпроса дали би водил делото на Бисеров срещу държавата.

"И накрая няма да плаща прокуратурата, а ние, защото това са наши пари. Главният прокурор продължава да е в окото на скандала. Но той толкова вече е обръгнал, че му е все едно. За него няма значение дали скандалите са 99 или 101, няма значение и общественото мнение", коментира юристът.

Спечелилият стотици дела в Страсбург пловдивски адвокат коментира случая с невинния Христо Бисеров. Трудно е да се каже какво се е случило, но при толкова доказана политическа ангажираност на главния прокурор Сотир Цацаров за слугинаж на цялата прокуратура, на поети ангажименти към политически ментори невинността на Бисеров не е изненада, заяви Михаил Екимджиев.

Това вече го гледаме няколко пъти с повдигането на обвинение. Но всичко зависи от едни сложни любовни метаморфози на Борисов, Цветанов и Пеевски.
Промяната на политическата конюктура също би могла да е един от вариантите за спасяването на Христо Бисеров. Разместването на пластовете започна с отстраняването на Лютви Местан от ДПС, коментира пловдивският юрист.

Според него е възможно е по някаква причина Христо Бисеров да е бил неудобен и да се прилага институционална репресия от прокуратурата, за да не се дискредитира ДПС, близката до главния прокурор партия. "Некомпетентността е често срещана в прокуратурата", признава адв. Екимджиев.

И още по темата: И Христо Бисеров като Цветанов - чисти като сълза

 

Източник: http://big5.bg/kriminal/sd/mixail-ekimdzhiev-sega-xristo-biserov-mozhe-da-sdi-drzhavata.html

Влезте, за да коментирате