Президентът на Чечения обеща да унищожи „бясното куче” Умаров

Петък, 05 Юли 2013 11:56 Публикувана в Свят Прочетена 774 пъти
Рамзан Кадиров Рамзан Кадиров

След като лидерът на чеченските сепаратисти Доку Умаров излезе с изявление, че Олимпийските игри в Сочи ще станат мишена на терористични атаки, секретарят по сигурността на Руската федерация Николай Патрушев заяви, че Олимпиадата  ще се проведе не само на високо равнище, но и при висока степен на безопасност.

Откровената заплаха на муджахидина силно обезпокои руската общественост, въпреки уверенията на силите за сигурност. Президентът на Чечения, Рамзан Кадиров също се присъедини към обещанията за безопастност и сигурност като заяви, че ще унищожи „бясното куче” Умаров до началото на игрите. Той нарече заплахите на сепаратиста празни бъртвежи, които целят да предизвикат напрежение сред хората.

Междувременно в близост до чеченското село Танги Чу, при сблъсък между силите за сигурност и група сепаратисти, бяха ранени трима полицаи, а един военен беше убит. След няколкочасова престрелка, маскираните терористи се оттеглили. В момента, силите на реда провеждат операция по залавянето и неутрализирането на групата.

Последно променена в Понеделник, 08 Юли 2013 10:41
Влезте, за да коментирате