Броят на жертвите от експлодиралия влак достигна 50

Четвъртък, 11 Юли 2013 12:52 Публикувана в Свят Прочетена 502 пъти
снимка:АР снимка:АР


Канадските власти обявиха, че броят на загиналите при катастрофата на товарния влак, превозващ нефт е достигнал достигна 50 души. Спасителните служби в канадския град Лак Мегантик  продължават да издирват обявените за безследно изчезнали 30 човека, въпреки че е почти сигурно, че те не са между живите.


Припомняме, че смъртоносният инцидент се случи миналата седмица, когато вагони с петрол, дерайлираха и експлодираха. Експлозиите засегнаха и голяма част от града. 
Официалните власти на Квебек заявиха, че следователите вече разполагат с доказателства, които са достатъчни за да се започне криминално разследване.
Според събраната информация машинистът е спрял  влака на хълм без да включи  необходимия брой ръчни спирачки. В резултат на това, влакът е започнал да се движи назад към града, дерайлира и предизвиква огромен пожар и разрушения.

Яна Михайлова

Яна Михайлова завършва Карловия университет в Прага със специалност „Клинична психология“. Работи няколко години в психиатрията на Александровска болница и една година като асистент по психология в софийския университет „Св. Климент Охридски”. Седем години е редактор в списание „Клуб М” , след което заминава за 12 години в САЩ, където работи като завеждащ отдел „Източна Европа” във фирмата „Харт Шафнер и Маркс”. Владее свободно четири езика – английски, руски, чешки и сърбо-хърватски.

Влезте, за да коментирате