Освиркаха френския президент навръх празника

Неделя, 14 Юли 2013 13:47 Публикувана в Свят Прочетена 729 пъти

Освирквания и викове „Уууу" се издигнаха над множеството по парижкия булевард „Шанз-Елизе", когато правителствената кола с президента Франсоа Оланд се отправи към към трибуната, за да присъства на тържествения военен парад.

При Гран пале полицията отведе мъж, който се подчини без никаква съпротива. Президентът премина по легендарния булевард, ескортиран от републиканската гвардия. Оланд за втора поредна година празнува националния ден на Франция като президент. Според последните проучвания рейтингът му е много нисък, след като пое властта преди малко повече от година.

В парада участваха африкански части, както и германски, хърватски, белгийски и датски войници, участвали в борбата с тероризма в Мали.

Последно променена в Понеделник, 15 Юли 2013 14:47
Светломира Димитрова

Светломира Димитрова е дългогодишна журналистка в пресата, радиото и телевизията, която още в трудните месеци около 10 ноември сътрудничи на Радио “Свободна Европа” и на българската секция на Би Би Си, където продължава да работи до 2001 година.
Тя първа нарече БСП “столетницата”, но не е правила компромиси с нито една от останалите партии на власт. Изявява своята позиция в анализите си на страниците вестник „Демокрация”, “Дневник” и „Свободен народ”.
Завършила е френска филология в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Специализирала е в Париж, Лил и Висбаден.

Влезте, за да коментирате