Папа Франциск подкрепи протестите срещу корупцията в Бразилия

Неделя, 28 Юли 2013 11:20 Публикувана в Свят Прочетена 667 пъти
Папа Франциск подкрепи протестите срещу корупцията в Бразилия Снимка: Ройтерс.

Да бъдеш добър католик е като да тренираш футбол, заяви пред събралите се  на знаменития плаж Копа Кабана в Рио де Жанейро папа Франциск. След това обаче той добави, че "Исус предлага много повече от Световната купа по футбол".


В страната на Пеле тази шега можеше да бъде възприета зле, след като е казана от човек от Аржентина - върлия футболен враг на Бразилия. Но хората на плажа, струпали се в навечерието на Световния ден на католическата младеж, посрещнаха думите на папата с аплодисменти, коментира АП. 

В проповедта си на Копакабана Франциск прикани младите бразилци, които протестират срещу корупцията в своята страна, да продължат да полагат усилия за промяна в обществото чрез борба срещу апатията и "християнски отговор".
Кметът на Рио де Жанейро Едуарду Паеш похвали поклонниците, дошли в Бразилия за посещението на папата, и ги нарече "възпитани и миролюбиви". "Невероятно - в новогодишната нощ прибираме около 300 тона боклуци. А през последните четири дни прибрахме едва 47 тона", каза кметът.


Два-три милиона души се събраха на плажа Копакабана в Рио де Жанейро за литургията, с която папа Франциск закри Световните дни на католическата младеж в Бразилия. На плажа Копакабана всяка година се празнува Нова година със заря в полунощ в присъствието на над един милион души, които поднасят дарове на Йеманджа, богинята на морето, напомня АФП.\СД

Pape

 

 

Последно променена в Сряда, 31 Юли 2013 14:57
Влезте, за да коментирате