Гаранция след 79 обвинения в убийство за машиниста в Испания

Понеделник, 29 Юли 2013 17:45 Публикувана в Свят Прочетена 788 пъти
снимка: REUTERS снимка: REUTERS

52-годишния Франсиско Хосе Гарсон Амо -  машинистът, предизвикал най-тежката железопътна катастрофа в Испания беше пуснат под гаранция, след като срещу него бяха повдигнати 79 обвинения в убийство по непредпазливост. Гарсон е бил пуснат, след като се признал за виновен, предал международния си паспорт и подписал декларация, че ще се явява пред местните власти всяка седмица. 

До този момент броят на загиналите е 79 човека, 72-ма от които вече са идентифицирани. Ранените при катастрофата наброяват 168 души, 32-ма от които продължават да са в тежко състояние. Сред пострадалите са и 4 деца.

 

Машинистът на катастрофиралия влак многократно се хвалел в социалните мрежи, че превишава позволената скорост. Той качил във „Фейсбук” снимка на скоростомера на влака, който показва скорост от 200 километра в час. Снимките бяха премахнати от интернет един ден след катастрофата./ ЯМ

Последно променена в Четвъртък, 01 Август 2013 11:01

1 коментар

  • Връзка на коментара Стойчо Киров Вторник, 30 Юли 2013 20:47 публикуван от Стойчо Киров

    Виновни са РЕНФЕ, че са допуснали такъв малоумник да се качва в локомотив. Да ходиш да се гъзариш във фейсбук как си превишавал скоростите, ами още тогава е трябвало да го изхвърлят от компанията, така че вината е по равно колкото негова, толкова и тяхна. А за съдебната им система няма да казвам нищо... Плюят по нас а те какво правят от прословутия ШЕНГЕН?

Влезте, за да коментирате