Премиерът на Израел остро разкритикува новоизбрания ирански президент

Хасан Роухани заяви, че отношенията между Техеран и Дамаск няма да се променят
Неделя, 04 Август 2013 18:05 Публикувана в Свят Прочетена 1895 пъти
Президентът на Израел Бенямин Нетаняху Президентът на Израел Бенямин Нетаняху снимка: АР

Израелският премиер Бенямин Нетаняху остро разкритикува новоизбрания ирански президент Хасан Роухани, като подчерта, че той споделя целта на своя предшественик за унищожаването на израелската държава, предаде АФП.

„Президентът на Иран заяви в петък, че Израел е рана в тялото на исляма”, подчерта Нетаняху в началото на ежеседмичното заседание на израелското правителство.

„Президентът на Иран може и да се е сменил, но целта на режима остава същата. Намерението на Иран е да развие ядрените си възможности и да разработи ядрено оръжие с цел да унищожи израелската държава”, подчерта Нетаняху.

Новият президент на Иран Хасан Роухани заяви на среща със сирийския премиер Уаел ал Халки, че няма да има промяна в близкия съюз между Техеран и Дамаск, предаде АФП.

„Никаква сила по света не може да разклати твърдите стратегически и исторически отношения, които са в основата на дружбата между нашите страни”, подчерта Роухани.

Той положи клетва на тържествена церемония в парламента на страната. В събота се състоя първият етап от процедурата. Тогава Хасан Роухани бе утвърден за държавен глава от върховния лидер на страната Аятолах Хомейни.

Последно променена в Понеделник, 05 Август 2013 11:39
Влезте, за да коментирате