Обама отсвири Путин

Четвъртък, 08 Август 2013 14:02 Публикувана в Свят Прочетена 670 пъти
снимка: АР снимка: АР


Президентът на САЩ Барак Обама официално отмени срещата с руския си колега Владимир Путин. Според международните коментатори на престижния вестник Файненшъл Таймс това е сигурен знак за влошаващите се отношения между двете световни сили, която до голяма степен се дължи на ситуацията около  Едуард Сноудън. 


Припомняме, че вчера Обама потвърди участието си на срещата на Г-20 в Санкт Петербург, но все още се колебаеше по отношение на Путин. Днес Белият дом публикува специално съобщение, в което се казва, че американският президент не вижда причина да се срещне с колегата си, тъй като взаимното споразумение около проблемите, които двамата президенти са смятали да обсъдят, е малко вероятно. Основните въпроси от предварително уточнения дневен ред включват противорактетната отбрана, контрола върху оръжията и човешките права.
В отговор Кремъл изрази разочарованието си от отказа на Вашингтон като не пропусна да отбележи, че политиката на Белия дом явно показва неспособността на САЩ да провежда дипломатически преговори на равна нога./ЯМ

Последно променена в Четвъртък, 08 Август 2013 14:13
Влезте, за да коментирате