Хакери влязоха под полата на Мишел Обама

Петък, 27 Септември 2013 15:12 Публикувана в Свят Прочетена 825 пъти

Чисто нов уебсайт взриви виртуалното пространство, след като в него беше публикувана личната информация на Първата Дама - Мишел Обама. Според ФБР сайтът е създаден от хакери, които са успели да пробият защитата на известна брокерска фирма и да изтеглят личните данни на известни личности като Мишел Обама, Бил Гейтс, Аштън Къчър, Джей Зи и Бийонсе.


Изнесените данни включват таблици, които отбелязват личните доходи на въпросното лице, както и евентуалните неплатени данъци, актове за неправилно паркиране, превишена скорост, управляване на МПС под влиянието на алкохол или наркотици, непристойно поведение, криминални прояви и всякакви други  обществени прегрешения. Досиетата предостявят и информация за (не)завършено образование, закупено имущество, кариера, брой на легалните бракове и списък на кредитните карти, отбелязващи броя и цената на месечните покупки.
Американските медии изсипаха хиляди подигравки по отношение на ФБР, след като бюрото призна, че не е било в състояние да проследи хакерите, които след публикуването на сензационната информация, са изстрили както уебсайта, така и всички възможни пътеки за проследяване на първоизточника./ЯМ

Последно променена в Петък, 27 Септември 2013 16:02
Влезте, за да коментирате