Пакистански терористи убиват спасители

Петък, 27 Септември 2013 16:53 Публикувана в Свят Прочетена 678 пъти

Пакистанските власти призоваха екстремистите в провинция Белуджистан да прекратят атаките в региона, които пречат на спасителните дейности и оказването на помощ на пострадалите от земетресението, разтърсило района с магнитуд 7,8 по Рихтер. Земетресението отне живота на около 400 човека, остави хиляди без покрив над главата и засегна над 300 хиляди души.


В четвъртък, хеликоптер на Националното управление по извънредните ситуации беше обстрелян с ракети ракети, а изпратените военни части, които оказваха помощ на пострадалите, попаднаха под обстрел.
Официалните власти допускат възможността, че екстремистите се възползват от възможността да атауват високопоставени военни като председателя на Национална агенция за реакция при кризи генерал-майор Мухамад Саед Алем, без да се съобразяват с бедственото положение.
Силите за сигурност призовават терористите да се оттеглят и да се съгласят с призивите за временно примирие в името на разрешаването на бедственото положение. До момента нито една от терористичните групировки в Пакистан не е откликнала на призива./ЯМ

Последно променена в Петък, 27 Септември 2013 17:49
Влезте, за да коментирате