Алекс Алексиев агитира срещу Обама

Сряда, 02 Октомври 2013 17:45 Публикувана в Свят Прочетена 987 пъти

Американското интернет издание „The american spectator“ публикува статия срещу политиката на президента Барак Обама от американския икономист Артър Лафер и икономическия коментатор Стивън Мур. Статията им е озаглавена "Почивай в мир, Обаманомика" (http://spectator.org/archives/2013/10/01/obamanomics-rip/) и представлява анализ, както на икономиката на Обама, така и на действията на президентите Буш-младши, Клинтън и Кенеди и на последствията от тях.

Артър Лафер е известен с това, че формулира така наречената "крива на Лафер", която показва, че увеличаването на данъчните ставки над определено равнище води до намаляване на приходите от данъци. Стивън Мур е известен с икономическите си анализи, които публикува в Wall Street Journal.

Авторите анализират подробно ходовете на Обама, които според тях са го превърнали от "президент на промените" в "притиснат в ъгъла неудачник". Те твърдят, че в началото опитът на Обама да стимулира икономиката, която беше в тежка рецесия след управлението на Буш - младши, е давал положителни резултати, но след това се е стигнало до тотален срив.

Статията е написана на доста висок стил с употребата на специфична терминология, но въпреки това остава съмнението, че е пореден изстрел в развихрилата се през последните седмици остра партизанска схватка между демократите и републиканците. Вън от всякакво съмнение е, че атаката срещу Обама от името на авторитети като Лафер и Мур обслужва републиканците.Показателен е и фактът, че най-ревностният известен българин–републиканец – Алекс Алексиев горещо препоръчва статията и я популяризира във Фейсбук./ЯМ, ТД

Последно променена в Сряда, 02 Октомври 2013 18:27
Влезте, за да коментирате