Републиканците вземат Обама за заложник ?

Четвъртък, 03 Октомври 2013 12:16 Публикувана в Свят Прочетена 501 пъти

Лидерите на демократите - Нанси Пелоси и Хари Рийд заявиха, че  републиканците се опитват да вземат президента за заложник. Тeхният коментар е свързан със срещата на американския президент с лидерите на републиканците и демократите в Конгреса, където опитът му  да разчупи безизходицата, довела до частичното затваряне на федералните служби се провали, коментира вестник  Гардиън.


Пелоси и Рийд подчертаха, че в опита си да блокират проекта за здравна реформа, републиканците ще причинят сериозни щети на световната икономика ако не се съгласят да повишат тавана на вътрешния дълг. Те допълниха, че нежеланието на някои членове на Конгреса да направят компромис е довело не само до затварянето на забележителности, олицетворяващи Америка като Статуята на Свободата, но е попречило на тежко болни пациенти да получат навременно лечение.
Лидерите на демократите се позоваха и на заявлението на представители на американската армия, в което се казва, че блокирането на федералния бюджет нанася щети на ежедневните дейности на армията. Разузнавателните служби подкрепиха военните като обявиха, че също имат затруднения в работата си./ЯМ

Последно променена в Четвъртък, 03 Октомври 2013 12:52
Влезте, за да коментирате