Папата призова църквата да се съблече и да се върне към христианските ценности

Петък, 04 Октомври 2013 14:38 Публикувана в Свят Прочетена 504 пъти
Снимка: Patheos.com Снимка: Patheos.com

Папа Франциск, който пристигна в град Асизи, за да призове Църквата към повече скромност и солидарност с онеправданите хора, започна проповедта си, обявявайки днешния ден за ден на мъка, отправяйки молитва за загиналите край Лампедуза, съобщи агенция Франс Прес.

„Светът е безразличен към тези, които бягат от робството и глада, за да намерят свободата, а намират смъртта”, каза Папа Франциск пред своите поклонници, ученици, свещеници и монахини, които се събраха в ранните часове на деня, за да посрещнат папата, който прие името на покровителя на града -  Свети Франциск Асизки.
Папата призова Католическата църква и нейното паство да се освободят от земните тревоги както е направил Свети Франциск Асизки. Той отправи апела си от залата, в която се смята, че светецът се съблякъл в знак на смирение. Папата  призова Църквата също да се „съблече” и да се върне към духовните христиански ценности.
„Църквата и всички ние трябва да се откажем от земността. Земността е убиец, защото убива душите, хората, Църквата”, каза в развълнувано папата в прочуствената си реч./ЯМ

Последно променена в Петък, 04 Октомври 2013 15:11
Влезте, за да коментирате