Башар Асад заплаши Турция

Петък, 04 Октомври 2013 16:17 Публикувана в Свят Прочетена 711 пъти
Башар Асад, снимка : frontpagemag.com Башар Асад, снимка : frontpagemag.com


В интервю за турската телевизия Halk TV,сирийският президент Башар Асад заяви, че Турция ще плати скъпо за това, че поддържа бунтовниците, които се опитват да свалят неговия режим, предаде агенция Франс Прес.


В интервюто си Асад подчертава, че голяма част от членовете на сирийската въоръжена опозиция са агенти на  Ал Кайда и други радикални ислямистки групировки.
„Тероризмът не може да се държи като силен коз като в игра на карти. Тероризмът е скорпион, който няма да се поколебае да те ухапе при първа възможност”, допълни Асад.
Припомняме, че отношенията между Дамаск и Анкара се влошиха след началото на конфликта в Сирия през март 2011 година, който до този момент отне живота на повече от 115 000 души и принуди милиони да напуснат домовете си. По време на събитията правителството на Реджеп Ердоган се превърна в един от най-ревностните поддръжници на сирийската опозиция.
„Политиката на Ердоган подкрепя терористите, а това рано или късно ще направи лоша услуга на Турция”, каза в заключение Асад./ЯМ

 

Последно променена в Петък, 04 Октомври 2013 17:05
Влезте, за да коментирате