Печат на тази страница

Райков навести новото си работно място

Петък, 24 Май 2013 20:10 Публикувана в Свят Прочетена 903 пъти
Оценете
(1 глас)

Той приел от Борисов поста на служебен премиер с условие да бъде и външен министър

Служебният премиер Марин Райков води правителствената делегация, която по традиция на 24 май посети Рим. Също по традиция папата й дава аудиенция по повод Празника на славянската писменост и светите братя Кирил и Методий,

обявени от Йоан-Павел Втори за покровители на Европа. Така Райков се озова в италианската столица, където се самоназначи за посланик преди ден. Външният министър Марин Райков предложи на премиера Марин Райков да назначи Марин Райков на този пост.
Посветени съобщиха пред „Свободен народ”, че той е бил избор на Бойко Борисов. Експремиерът му се обадил с предложението да го замени начело на изпълнителната власт. Условието на експосланика ни в Париж било да стане едновременно и външен министър. Борисов сондирал президента Плевнелиев с въпрос съгласен ли е на тази сделка. 15 минути по-късно лидерът на ГЕРБ му се обадил с потвърждение и така бил съставен служебн ият кабинет. Вероятно точно сметката от Париж да се прехвърли в Рим е била водещата в искането на Райков, който предлага пък обратното движение за заемащия сега посланическото кресло в италианската столица Ангел Чолаков. Мандатът му там изтича, а на Райков трябваше да приключи догодина. Така Райков продължава с четири години посланичеството си вместо мандата в Париж, при който не беше ясно дали отново ще бъде назначен на такъв пост догодина.
Въпреки призивите на БСП президентът да не издава указ за изпращането му в Рим, Росен Плевнелиев заяви, че не може да го хвърли на кучетата.
По време на аудиенцията папа Франциск е изпратил поздрав за българите католици и православни християни.

Последно променена в Неделя, 26 Май 2013 16:23
Влезте, за да коментирате