Премиерът на Либия отвлечен от бунтовници, подкрепящи Ал Кайда

Четвъртък, 10 Октомври 2013 10:34 Публикувана в Свят Прочетена 432 пъти
Премиерът на Либия Али Зейдан, снимка: REUTERS Премиерът на Либия Али Зейдан, снимка: REUTERS

Премиерът на Либия Али Зейдан беше отвлечен от група от бивши либийски бунтовници в Триполи. Агенция Ройтерс съобщи, че говорител на групата, известна като камара на революционерите е заявил, че Али Зейдан е "задържан" тъй като е знаел предварително за залавянето на един от лидерите на Ал Кайда Абу Анас ал Либи.

Говорителят се позозвава на изказването на държавния секретар на САЩ Джон Кери, който заяви, че либийското правителство е било информирано за операцията на американските специални служби.
Агенция Франс Прес пък се позовава на либийското правителство, което подозира, че зад отвличането на премиера стоят две групи от бивши бунтовници – камарата на революционерите и бригадата за борба срещу престъпността, които се контролират от министерството на отбраната и министерството на вътрешните работи.
Междувременно РИА Новости цитира информация на Ал Джазира, в която се казва, че Главната прокуратура е наредила задържането на премиера на Либия, като в акцията са участвали сътрудници на министерството на вътрешните работи.
По-късно, пред телевизия Ал Арабия, главният прокурор на Либия Абдел Кадер Радван опроверга съобщенията, че е издал разпореждане за задържането на премиера на страната./ЯМ

Последно променена в Четвъртък, 10 Октомври 2013 11:12
Влезте, за да коментирате