И МВФ предупреди за последиците от финансовата политика на САЩ за глобалната икономика

Понеделник, 14 Октомври 2013 05:30 Публикувана в Свят Прочетена 510 пъти

След президента на Световната банка и шефът на Международния валутен фонд предупреди САЩ за последиците от финансовите неразбории в страната. „ С неразбирателствата си около бюджета и тавана на дълга американските законодатели рискуват да причинят щети на целия свят, които може да наклонят глобалната икономика към още една рецесия”, предупреди директорът на МВФ Кристин Лагард, цитирана от британския в. „Индипендънт”. Когато си най-голямата икономика в света, когато си едно сигурно убежище, при всички обстоятелства, както е в този случай, ти не можеш да се впускаш в подобни счетоводни практики. 

Лагард, която е и бивш финансов министър на Франция, поля със студен душ предположенията, които дойдоха от републиканския лагер, че правителството не трябва да обявява фалит, ако в крайна сметка таванът на дълга не бъде вдигнат. 

 

Сенаторът на Кентъки Ранд Пол заяви пред Си Ен Ен, че „ако САЩ не вдигнат тавана на дълга си, това означава че ще трябва да се балансира бюджетът, но не и че ще трябва да се обяви фалит”. \СД

Последно променена в Понеделник, 14 Октомври 2013 05:42
Влезте, за да коментирате