Арестуваха убиеца на Егор Щербаков

Вторник, 15 Октомври 2013 13:28 Публикувана в Свят Прочетена 896 пъти
снимка: REUTERS снимка: REUTERS

Руските сили за сигурност арестуваха азербайджанеца Орхан Зейналов като главен заподозрян за убийството на Егор Щербаков, съобщи Би Би Си.

http://svobodennarod.com/world/3018-extremizmat-eskalira-zaradi-ubiistvoto-na-mladiya-moskovchanin.html

В резултат на убийството на 25-годишния руснак, който миналата седмица бе наръган няколко пъти в гърдите, в Москва се състояха протестни демонстрации, които прерастнаха в националистични безредици.

Би Би Си допълни, че агресивните действия срещу мюсюлманските емигранти силно са се повишили, а етническото и религиозно напрежение в града е нарастнало значително.

Вестник Коммерсант пък публикува материал, в който се казва, че масовите безредици в Бирюльово са постигнали това, което управляващите не са могли направят, а именно да затворят плод-зеленчуковата борса, която от години е известна и с повишените криминални прояви в района, породени от струпването на нелегални емигранти.

В заключение Би Би Си коментира, че националистичните безредици и протести, предизвикани от смъртта на младия руснак, се случват малко след като международната общественост приветства усилията на Русия в борбата й с престъпността и расизма./ЯМ

Последно променена в Вторник, 15 Октомври 2013 14:11
Влезте, за да коментирате