Нападнаха и френски военен

Неделя, 26 Май 2013 09:34 Публикувана в Свят Прочетена 585 пъти
Военен, който патрулирал в парижкото бизнеспредградие Дефанс, е бил намушкан с хладно оръжие във врата в събота следобед. Нападателят бързо избягал и все още се издирва. Мъжът е успял да се укрие в оживена търговска улица, преди другите двама войници, които вървели пред жертвата, да успеят да реагират. Френските власти подозират, че нападението е терористичен акт. Нападнатият е бил част от патрул в рамките на контратерористичния план "Вижипират".
Президентът Франсоа Оланд, който е в Адис Абеба, Етиопия, коментира произшествието, като посочи, че мъжът все още е на свобода и полицията проучва всички улики. Полицейският префект Пиер-Андре Пейвел съобщи, че войникът е загубил много кръв, но ще оживее и в момента е лекуван във военната болница. 
Неназован полицейски източник твърди, че заподозреният нападател е около 30-годишен мъж с брада от северноафрикански произход с арабски дрехи под сакото. 
Пейвел отказа да потвърди това описание и заяви, че скоро ще има нови подробности за идентичността на нападателя.
Нападението стана три дни след зрелищното убийство в Лондон на английски войник посред бял ден пред очите на много минувачи и полиция.
 
 
Влезте, за да коментирате