Самолет се разби в Нешвил през нощта, диспечерите разбрали на другия ден

Сряда, 30 Октомври 2013 13:43 Публикувана в Свят Прочетена 780 пъти
снимка: NewsChannel5.com снимка: NewsChannel5.com

Вчера през нощта, на международното летище в американския град Нешвил, Тенеси, се разби малък канадски самолет. Диспечерите на летището обаче не забелязали нищо. Те били уведомени на сутринта от пилотите на самолети, готови за излитане.

Пилотите започнали да се обаждат един през друг на диспечерите и да ги информират, че по пиститите са разпръснати части на нещо, което прилича на малък самолет. Някои от тях даже съобщили, че около отломките се вижда и безжизнено тяло.


Диспечерите оправдаха големия гаф с извинението, че през нощта е имало много гъста мъгла, поради което видимостта на летището е била сведена до минимум. Те не обясниха обаче как точно мъглата е повлияла и върху силния звук от разбития самолет.

Последно променена в Сряда, 30 Октомври 2013 17:42
Яна Михайлова

Яна Михайлова завършва Карловия университет в Прага със специалност „Клинична психология“. Работи няколко години в психиатрията на Александровска болница и една година като асистент по психология в софийския университет „Св. Климент Охридски”. Седем години е редактор в списание „Клуб М” , след което заминава за 12 години в САЩ, където работи като завеждащ отдел „Източна Европа” във фирмата „Харт Шафнер и Маркс”. Владее свободно четири езика – английски, руски, чешки и сърбо-хърватски.

Влезте, за да коментирате