Хлапе седна на престола на папа Франциск (видео)

Четвъртък, 31 Октомври 2013 13:32 Публикувана в Свят Прочетена 955 пъти
снимка: АР снимка: АР

В събота, докато изслушваше разказите на жителите и оцелелите емигранти от италианския остров Лампедуза, папа Франциск бе изненадан от малко момче, което се качи на сцената и го прегърна с цялата си детска невинност. Клипът, заснет и разпространен от Ватикана, обиколи целия свят за секунди.


Момчето успя да пробие кордона от кардинали, които деликатно се опитваха да свалят детето от сцената. Папа Франциск обаче не се поколеба да привика детето при себе си и да го му позволи да разгледа папските инсигнии. Малчуганът бе очарован от кръста, лежащ Cool-Pope-на гърдите на папата. След като светия отец го отблъсна внимателно и се изправи да произнесе папската си реч, момчето го прегърна за краката, след което седна на престола му.

Папа Франциск, който спечели хиляди почитатели, много от които, изповядващи други религии и атеисти, за пореден път показа на света истинското лице на христянството - смирение и любов към ближния.

Проследете видеото тук:

 

Последно променена в Петък, 01 Ноември 2013 16:18
Яна Михайлова

Яна Михайлова завършва Карловия университет в Прага със специалност „Клинична психология“. Работи няколко години в психиатрията на Александровска болница и една година като асистент по психология в софийския университет „Св. Климент Охридски”. Седем години е редактор в списание „Клуб М” , след което заминава за 12 години в САЩ, където работи като завеждащ отдел „Източна Европа” във фирмата „Харт Шафнер и Маркс”. Владее свободно четири езика – английски, руски, чешки и сърбо-хърватски.

Влезте, за да коментирате