Печат на тази страница

Геофизически оръжия предизвикват природни катаклизми

Вторник, 05 Ноември 2013 09:32 Публикувана в Свят Прочетена 1814 пъти
Оценете
(4 гласа)
Антените на ХААРП във военната база „Гакона”, Аляска е собственост на Военновъздушните сили на САЩ.. Антените на ХААРП във военната база „Гакона”, Аляска е собственост на Военновъздушните сили на САЩ..

Геофизическите оръжия се разработват отпреди повече от 20 години, но за тях открито се заговаря едва сега. Вече не е тайна за човечеството, че САЩ и Русия работят отдавна „по темата” и са постигнали завидни резултати. Единият резултат се казва „СУРА” – това е руската лаборатория за наблюдение на йоносферата, а другият се нарича – ХААРП – американският отговор на йоносферните изследвания. Руската лаборатория е разположена в централна Русия, на 10 хектара и принадлежи на учените, а американската, която е разположена във военната база „Гакона”, Аляска е собственост на Военновъздушните сили на САЩ. В управлението й участват и американските Военноморски сили.

ХААРП се занимава основно с изследване на полярното сияние, като изключително важен фактор за „здравето” на магнитосферата. Тя има огромна наземна антена от 180 елемента и височина 25 метра. Изграждането й струва 250 милиона долара. Знаем, че наличието на йоносфера пази живота на земята, съхранявайки озонния слой, който е с дебелина 20-25 километра. Пробивите в озоновия слой са пагубни за живота на земята. 

 

В СУРА и ХААРП (която в момента е временно закрита поради липса на средства) знаят много за възможностите, които дава влиянието върху йоносферата с мощно електромагнитно поле. Един от вариантите е концентриране на мощен електромагнитен импулс върху йоносферата, за да се образуват „лупи”, които чрез силно концентриран електрически заряд бомбардират земята с кълбовидни мълнии. Тези лупи могат да се насочват към определени участъци върху земната повърхност. 

 

ХААРП е разположена на 13 хектара земя в тундрата. Нейната мощност е такава, че тя може да изпрати електромагнитен импулс от 3,5 милиона вата. Наричат я „Кутията на Пандора”, а СУРА е известна като „Повелителката на климата”.Тези две лаборатории са обект на всякакви тълкувания - като се започне от еколозите и се стигне до любителите на конспиративните теории, като не са пропуснати и илюминатите. Лансират се най-различни хипотези, като се припомнят атаките от 11 септември, ураганът „Катрина” или земетресението в Хаити. 

 

Много учени и от двете страни на океана казват, че геофизическите оръжия са бъдещето. Преди всичко обаче става дума за използване на уникални физически процеси, които дават огромни възможности пред военната промишленост. Едно от тези открития е квантовата теория  и механика, която доведе до откритието на лазера. Геофизиката и в цивилния си вариант върши много услуги на хората по планетата, когато става дума за разпръскване на градоносни облаци или за предизвикване на дъжд в засушени райони. 

 

По дефиниция геофизическо оръжие означава използването на природни явления и процеси за военни цели. На тази територия обаче се използват преди всичко големи научни открития и технологии, които могат да предизвикват природни бедствия и катаклизми.


Геофизическите оръжия могат да влияят в атмосферата, хидросферата (океаните, моретата и всички водни пространства), литосферата (земната кора) и магнитосферата. И не само това. Може да се стигне и до влияние върху земното ядро, което не е желателно, защото може да унищожи планетата. За геофизическите оръжия се носят най-различни слухове и легенди, но истината е, че в края на 70-те години САЩ и Русия подписват споразумение за мораториум върху гоеофизическите изследвания за военни цели. Това означава, че двете свръхсили си дават сметка за размерите на опасността, но това не пречи работата в свръхсекретните лаборатории да продължи под формата на най-различни научно-изследователски институти за управление на климата. Това е много съблазнително – да вали, когато искаме и да грее слънце, където и когато ни се ще.  Оказва се, че това е възможно и теоретиците го доказват. И когато възниква въпросът - а може ли както се предизвиква дъжд или хубаво време, да се причиняват земетресения, наводнения и цунами – учените отговарят, че и това може. И става ясно още, че това може да става, където и както ни е угодно. Нищо лошо, на пръв поглед. Това обаче дава възможност за огромна намеса в природата, а последиците от геофизическите оръжия, за разлика от последиците от другите оръжия за масово поразяване, не могат да се предвидят. 

 

Човешкият гений е опасно нещо. И атомът беше създаден за мирни цели, но видяхме какво стана. В хода на научните експерименти по същия начин бяха създадени и геофизическите методи, които могат да бъдат употребени за военни цели в 
твърдата, течната и газообразната обвивка на планетата.  Възможностите на това оръжие са огромни. С него могат да се предизвикват не само наводнения, земетресения, смерчове и тайфуни, но и да се парализират напълно гражданските и военните електронни системи за контрол и управление, включително и всички комуникации в една държава. Освен това чрез тях може да се влияе на психиката на цели народи. Учените разделят геофизическите оръжия на метеорологически, озонни и климатически. С проливни дъждове могат да се затрудняват действията и придвижването на противниковите войски, с резки температурни промени може да се срине селското стопанство на една страна.

 

Пробивът в озоновия слой, насочен към жителите на противниковата страна започват да страдат жестоко от ултравиолетовото слънчево излъчване. Геофизическите оръжия са най-опасни с това, че не могат да се контролират и по тази причина те застрашават не само този срещу когото са насочени, но и този който ги владее. 

 

Редактор: Светломира Димитрова.

Последно променена в Вторник, 05 Ноември 2013 09:57
Влезте, за да коментирате