Судански емигрант закла трима в Норвегия

Сряда, 06 Ноември 2013 12:13 Публикувана в Свят Прочетена 653 пъти

Вчера, в Норвегия, 30 годишен африкански емигрант закла с нож трима души в автобус пътуващ към Валдрес - местност, предпочитана от много скиори заради пистите си.Мъжът роден в Судан е убил двамата пътници - 19-годишна жена и 50-годишен мъж, както и шофьора на автобуса.


Пътнотранспортната полиция е пристигнала на мястото на  произшествието след сигнал за спрян по средата на пътя автобус. След като забелязали въоръжения с нож мъж, транспортните полицаи алармирали колегите си от криминалния отдел, които арестували убиеца.
Според местните власти, суданецът е бил откаран в болница с леки наранявания, след което прехвърлен в психиатричното отделение. По данни на разследващите случая, до този момент убиецът е заявил, че не познава жертвите си, но не е дал адекватно обяснение за действията си.

Последно променена в Сряда, 06 Ноември 2013 14:19
Яна Михайлова

Яна Михайлова завършва Карловия университет в Прага със специалност „Клинична психология“. Работи няколко години в психиатрията на Александровска болница и една година като асистент по психология в софийския университет „Св. Климент Охридски”. Седем години е редактор в списание „Клуб М” , след което заминава за 12 години в САЩ, където работи като завеждащ отдел „Източна Европа” във фирмата „Харт Шафнер и Маркс”. Владее свободно четири езика – английски, руски, чешки и сърбо-хърватски.

Влезте, за да коментирате